Politică

Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice, propunerea USR pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente

Politologul Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice și fost europarlamentar, este propunerea USR pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente.

Politologul Cristian Preda, candidat pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente/ FOTO: Cristian Preda Facebook.com Politologul Cristian Preda, candidat pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente/ FOTO: Cristian Preda Facebook.com

 

 


În prezent, profesorul Cristian Preda este decanul Facultății de Științe Politice din Universitatea București.

Preda a fost europarlamentar (2009 – 2019), consilier prezidențial (1999 – 2000 şi 2007-2009), secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (2005 – 2007).


Preda: AEP trebuie să acționeze responsabil în cel mai dificil an electoral

Cristian Preda a înregistrat o reacție pe pagina sa de Facebook, prin care semnalează necesitatea unei activități credibile și responsabile a Autorității Electorale Permanente (AEP) în cel mai complicat an electoral care urmează pentru România – 2024, an în care se vor desfășura patru tipuri de alegeri. 

„Nu sunt membru al vreunui partid politic.


Tocmai fiindcă sunt neutru, grupul USR din Parlament m-a propus pentru a fi numit, prin votul celor două camere, președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP).

În ultimele două decenii, am studiat organizarea electorală de la 1831 până în zilele noastre și am acumulat, pe de altă parte, o bogată experiență ca observator internațional al alegerilor de pe trei continente.


Aveți, mai jos, detalii în scrisoarea de intenție depusă azi la Parlament.

Cristian Preda, propunerea USR pentru conducerea AEP/captură foto: Cristian Preda Facebook.com

Le solicit sprijinul tuturor deputaților și senatorilor care doresc ca AEP să poată acționa responsabil și credibil în cel mai greu an electoral din istoria noastră: într-adevăr, n-am avut niciodată patru alegeri în același an, așa cum vom avea în 2024”, a notat Cristian Preda. 


Postul de președinte al AEP este vacant după demisia lui Constantin Mitulețu-Buică, pe numele căruia Agenția Națională de Integritate a depus o plângere penală pentru că și-ar fi angajat cumnata în instituție.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doctoratul ministrului Bode e „maculatură”, spune prof. Cristian Preda, decanul Facultății de Știinte Politice din București

Pe cine ar vota românii, dacă duminică ar fi alegeri? PSD conduce detașat, AUR – a treia forță politică a țării

Nebunie la alegerile din 2024. Votăm primarii, președinții de consilii județene, deputații și senatorii în aceeași zi?

Ultimele Stiri
abonare newsletter