Politică

Liderul PNL Cluj, Daniel Buda, despre alianța cu UDMR: „Nu poți să ai o altă abordare într-un oraș european precum Clujul”. Ce spune despre PSD?

Alianța locală PNL-UDMR pare a fi singura abordare adecvată în Cluj, în condițiile reprezentativității populației mghiare în plan administrativ. Cum decurge însă colaborarea liberalilor cu PSD?

Daniel Buda, despre alianța cu UDMR/captură foto: Daniel Buda Facebook.com Daniel Buda, despre alianța cu UDMR/captură foto: Daniel Buda Facebook.com

 

 


Recent, Marcel Ciolacu a înaintat ideea unei colaborări PSD-PNL și în teritoriu, nu doar la nivel central. Astfel, liderul social-democraților a transmis partenerilor din PNL că ar trebui să se gândească la o întărire a Coaliției printr-o colaborare în teritoriu, prin colaborarea celor două partide la nivel de consilii locale și județene, atât în prezent, cât și după 2024.

Europarlamentarul Daniel Buda, președinte PNL Cluj, consideră că alianța PNL-UDMR din Cluj este una mai mult decât funcțională, aceasta fiind chiar necesară într-un oraș cu o comunitate maghiară reprezentativă. 


„Aici avem o colaborare stabilă cu UDMR de multă vreme. 

De altfel, într-un oraș european precum este Clujul nici nu poți să ai în vedere o altă alianță, o altă abordare față de ceea ce înseamnă reprezentativitatea populației maghiare la nivelul județului Cluj, cu UAT-urile pe care le avem, municipiul Cluj-Napoca și celelalte orașe și comune”, a declarat președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, într-o intervenție la un post local de radio.  


„Fumigene” în spațiul public

Liderul PNL Cluj, Daniel Buda, a susținut că mereu se găsește câte un politician dispus să arunce „fumigene” în spațiul public, dar a apreciat în schimb rezultatele Coaliției de guvernare din România.

„Văd că mereu mai vine câte un secretar general, mai vine câte un deputat, mai vine câte unul-altul și aruncă, mă rog, câte o „petardă”, câte o „fumigenă” în spațiul public. 


Eu cred că România de astăzi a intrat pe un traseu bun, aș putea spune chiar foarte bun, pentru stabilitatea politică pe care o are România, generată de această Coaliție de guvernare, destul de complexă și complicată, care s-a născut greu, dar până la urmă sunt unul care am pus umărul la ceea ce înseamnă această alianță”, a explicat Daniel Buda. 

Colaborarea PSD-PNL în Cluj, bazată pe „respect reciproc”

În viziunea liderului liberalilor clujeni, colaborarea cu social-democrații funcționează în Cluj în baza unui „respect reciproc”, iar PNL a fost deschis la propunerile PSD privind devoltarea municipiului Cluj-Napoca în vederea creșterii calității vieții. 


„Nu sunt la curent, știu eu, cu scandaluri majore din diverse organizații din țară vizavi de această colaborare cu PSD.

Noi, aici la Cluj, întotdeauna am avut o colaborare instituțională, de respect reciproc și atât domnul Emil Boc, cât și Alin Tișe au asigurat cadrul necesar unde să se poată manifesta și verbaliza și, în același timp, evident, am fost mereu dornici să-i ascultăm și pe cei de la PSD sau de la orice alt partid politic care vin cu soluții ce duc până la urmă la ceea ce înseamnă creșterea calității vieții la nivelul municipiului Cluj-Napoca și a județului Cluj”, a adăugat președintele PNL Cluj Daniel Buda. 

Boc: Proiectele Clujului, rezultatul „viziunii politice” PNL-UDMR 

În prezentartea bugetului municipiului Cluj-Napoca 2023, edilul Emil Boc a apreciat colaborarea de la nivel local a alianței PNL-UDMR, iar proiectele de dezvoltare a Clujului reprezintă „expresia viziunii politice” a acestei colaborări.

„Aceste proiecte pe care vi le prezentăm reprezintă viziunea politică de dezvoltare a orașului bazată pe coaliția care astăzi asigură majoritatea și guvernarea locală – Coaliția PNL-UDMR.

Aceste proiecte sunt expresia viziunii politice de modernizare a orașului, a acestor formațiuni politice. 

Viziune care nu este închisă într-un turn de fildeș, este deschisă tuturor cetățenilor orașului, dar are ca pilon central, ca punct de pornire această viziune politică asumată de noi în urma votului dat de cetățenii Clujului”, a declarat edilul Emil Boc în ședința de prezentare a bugetului municipiului Cluj-Napoca 2023. 

De altfel, potrivit liderului PNL Cluj, Daniel Buda, schimbarea premierului României din mai 2024, între PNL și PSD, ar trebui să se realizeze potrivit angajamentelor asumate de Coaliția de guvernare, care rămân neschimbate.

CITEȘTE ȘI:

Nebunie la alegerile din 2024. Votăm primarii, președinții de consilii județene, deputații și senatorii în aceeași zi?

Când ar putea Clujul sa aibă bugetul pe 2023 aprobat?

Europarlamentarul Daniel Buda, mesaj ferm pentru sprijinirea fermierilor: „Comisia Europeană să vină cu soluții concrete”

abonare newsletter