Politică

Europarlamentarul Daniel Buda, revoltat după votul pentru Schengen: „Nu poți să te pui cu idioțenia și prostia unor oameni”

Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate. Europarlamentarul clujean Daniel Buda este revoltat de nedreptatea adresată României.

uroparlamentarul clujean Daniel Buda este revoltat de nedreptatea adresată României/ Foto: Daniel Buda/Facebook uroparlamentarul clujean Daniel Buda este revoltat de nedreptatea adresată României/ Foto: Daniel Buda/Facebook

 

 


Daniel Buda, președintele PNL Cluj și europarlamentar, a făcut o serie de declarații cu privire la Austria care a blocat intrarea României în spațiul Schengen.

 


Europarlamentarul Daniel Buda a declarat că votul de joi al Austriei nu a fost dat României, ci împotriva unității Uniunii Europene. 

CITEȘTE ȘI:


Atac dur. Emil Boc: „Austria este Rusia Uniunii Europene (...) Austriacul este dus cu pluta”
ULTIMA ORĂ  România NU intră în Schengen din cauza opoziției Austriei și Olandei

„Din nefericire, Austria și-a exercitat dreptul de veto opunându-se intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen. A spus de multe ori că haina cuvintelor este prea strâmtă pentru a exprima ce simțim cu adevărat, dincolo de frustrare, de furie și de sfidare. Aceste lucruri nu ne fac să ne oprim din demersurile noastre, ci dimpotrivă nu fac altceva decât să ne coaguleze mai mult și să mergem mai departe să ne îndeplinim obiectivele.

Votul dat de Austria ieri (joi-n.red.) nu a fost împotriva României, ci a fost dat împotriva unității Uniunii Europene. Vreau să fac o paralelă, chiar dacă unii oameni mi-au spus să n-o fac: În 1939 un austriac, Adolf Hitler, a dat foc Europei. Karl Nehammer, prin votul de joi, nu face altceva decât să repete aceeași greșeală care s-a făcut în 1939. Votul acesta a depășit deja granițele României sau Bulgariei.


Este un vot care exprimă dorința lui Putin, deoarece acolo trebuie să mergem să găsim explicația votului, în influența pe care o are Rusia la Viena prin serviciile secrete rusești, dar și prin relația asumată de Karl Nehammer cu Rusia. Este singurul șef de Guvern care după ce a început războiul a mers în Rusia. Și-a manifestat simpatia față de Rusia foarte repede(...) Nu poți să te pui cu idioțenia și prostia unor oameni și cu interesele meschine susținute de către Rusia în Austria”, a declarat Daniel Buda la un post de radio local.

Potrivit europarlamentarului există mai multe planuri pentru aderarea României la spațiul Schengen.


„Să nu creadă lumea că nu avem planuri. Avem și planul B și C și așa mai departe, dar nu le putem verbaliza pe toate în spațiul public. Există teoretic și practic posibilitatea ca decizia să fie împinsă în Consiliul Europei din 15 decembrie. Încercăm să forțăm mai departe cu ajutorul cancelariilor europene și cu ajutorul instituțiilor europene. Lumea politică din capitalele europene înțelege care e pericolul și vor uni pentru a forța Austria să fie de acord cu intrarea României în Schengen”, a adăugat Daniel Buda.

 

CITEȘTE ȘI:

Austria va bloca aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen

Austria își menține veto-ul împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen

Peste 70% dintre români spun că țara noastră trebuie să fie parte a Spațiului Schengen

Ultimele Stiri
abonare newsletter