Politică

Bugetul alocat investițiilor va crește semnificativ în 2023. Ciucă: „Va fi de peste 110 miliarde de lei”

Bugetul de anul viitor care va fi alocat investițiilor va crește semnificativ, susține Nicolae Ciucă, premierul României. Acesta ar urma să fie de 110 miliarde de lei.

Premierul României, Nicolae Ciucă / Foto: Facebook - Nicolae Ionel Ciucă

 

 


Premierul Nicolae Ciucă anunţă că în 2023 bugetul alocat investiţiilor va creşte semnificativ, urmând să fie de peste 110 miliarde de lei, faţă de aproape 90 de miliarde de lei în acest an.

 


El susține că și în acest an s-a alocat cea mai mare sumă din ultimii 32 de ani investițiilor:

„Anul viitor vom avea o creştere semnificativă a bugetului alocat investiţiilor: 7,2%, reprezentând peste 110 miliarde de lei. Şi anul acesta, am alocat cea mai mare sumă din ultimii 32 de ani pentru investiţii, aproape 90 de miliarde de lei. Măsurile bune luate de Guvern se văd în creşterea economică a României, dar şi în creşterea investiţiilor străine directe, care au fost peste 9 miliarde de euro în 2022.


Investiţiile înseamnă, pe lângă dezvoltare şi modernizare în toate sistemele cheie, şi crearea de noi locuri de muncă. În contexte economice dificile, precum cel prin care trecem, investiţiile sunt cea mai bună soluţie pentru a le asigura cetăţenilor un trai decent, mai multe oportunităţi şi creşterea veniturilor”, a scris premierul, luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

CITEȘTE ȘI:

Salariile bugetarilor cresc cu 10% de la 1 ianuarie 2023. Nu vor crește salariile demnitarilor

Guvernul ia bani de la Transporturi, Sănătate și Proiecte Europene și „pompează” în pensii, salarii și servicii sociale, la ultima rectificare bugetară din 2022

Ultimele Stiri
abonare newsletter