Politică

OFICIAL Senatorul Angel Tîlvăr, propunerea PSD la Ministerul Apărării

în imagine: Angel Tîlvăr, propunerea PSD pentru Ministerul Apărării și Marcel Ciolacu, președintele PSD/ sursa: captură conferință Partidul Social Democrat Facebook.com în imagine: Angel Tîlvăr, propunerea PSD pentru Ministerul Apărării și Marcel Ciolacu, președintele PSD/ sursa: captură conferință Partidul Social Democrat Facebook.com

 

 


Senatorul Angel Tîlvăr este propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Apărării, potrivit anunțului oficial făcut de social-democrați. 

 


Senatorul Angel Tîlvăr este propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Apărării, potrivit anunțului făcut luni de preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Angel Tîlvăr, 60 de ani, este parlamentar din 2004. Din 1985 și până să ajungă în Parlament, a fost profesor de limba engleză.


„Primul om cu care voi purta o discuție vizavi de lucrurile pe care urmează să le fac sau de lucrurile care s-au petrecut bine în Ministerul Apărării Naționale, va fi domnul senator Dîncu”, a declarat Angel Tîlvăr în conferința comună susținută împreună cu președintele PSD Marcel Ciolacu, după încheierea ședinței Consiliului Politic al PSD. 

„Sunt parlamentar, sunt senator, totodată de-a lungul vremii am fost membru în delegația României la Adunarea Parlamentară a NATO, delegație pe care la acest moment o conduc. 


Totodată, în cadrul Adunării Parlamentare NATO sunt încă președinte al Comisiei pentru Democrație și Securitate, cred că sunt primul român care a ocupat această poziție”, a mai declarat Angel Tîlvăr.

Senatorul Angel Tîlvăr a fost propus de Partidul Social Democrat pentru funcția de ministru al Apărării, după demisia de săptămâna trecută a lui Vasile Dâncu de la portofoliul MapN.


Exact cu o săptămână în urmă, clujeanul Vasile Dîncu își anunța demisia de la ministerul Apărării Naționale, motivându-și gestul prin imposibilitatea colaborării cu președintele Klaus Iohannis. 

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.

Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim Ministru al Guvernului României

Nicolae - Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României”, nota Vasile Dîncu pe pagina sa de Facebook în ziua demisiei.

Potrivit protocolului de colaborare a coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR, portofoliul Apărării revine social democraților, astfel că după demisia lui Vasile Dîncu, PSD a decis propunerea lui Angel Tîlvăr pentru funcția de ministru al Apărării Naționale. 

CITEȘTE ȘI:

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării. Imposibilitate de a colabora cu Iohannis

Premierul Nicolae Ciucă va prelua interimar funcția de ministru al Apărării Naționale, după demisia lui Dîncu

abonare newsletter