Politică

Andrei Marga insistă că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii: „Până și Elon Musk și alții care au spus că pacea durabilă implică cedări sunt luați la rost de activiști rudimentari”

Fostul ministru de externe Andrei Marga reia retorica Kremlinului pentru „ieșirea din conflict” și spune că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii pentru încheierea războiului.

Andrei Marga insistă că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii / Foto: Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava Andrei Marga insistă că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii / Foto: Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava

 


 


Andrei Marga a scris un editorial în rasunetul.ro, pe care l-a intitulat „Ieșirea din conflict”, în care susține că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei.

 


Fostul ministru își susține punctul de vedere spunând că „până și Elon Musk, The New York Times și alții, care au spus lucid că pacea durabilă implică cedări teritoriale, sunt luați la rost de activiși rudimentari”, relatează hotnews.ro.

De asemenea, Andrei Marga spune că războiul a devenit și mai complicat în ultimele săptămâni, iar după spusele sale, au intervenit și „votul fără vreo împotrivire din partea populației din cele patru regiuni ocupate prin acțiunea militară începută în februarie 2022, decizia Rusiei de a integra între frontierele proprii regiunile, reacția țărilor care se opun acțiunii militare, agravarea crizei energetice antrenată de conflict și culminația ei în atacarea nedemnă a gazoductelor Rusia-Germania. Și, desigur, urcarea amenințării nucleare la iminență”.


Mai apoi, Marga a scris și despre o „propagandă dintre cele mai reprobabile”, menționând că „până și Elon Musk” și alții au fost „blamați” ăentru că spun că pacea durabilă implică cedări de teritorii:

„Pe scenă este acum și o propagandă dintre cele mai reprobabile, al cărei primitivism duce, între altele, la blamarea celor care sunt conștienți de consecințele aberațiilor. Mai recent, până și Elon Musk, The New York Times și alții, care au spus lucid că pacea durabilă implică cedări teritoriale, sunt luați la rost de activiși rudimentari.


Această propagandă își asumă continuarea conflictului. Nu voi insista asupra ei. Mă interesează ieșirea din conflict. M-am referit la această ieșire într-un răspuns la o întrebare ce mi-a fost adresată la Alba Iulia (14 septembrie 2022) și apoi într-un articol (De la propagandă, la gândire, 2022). Ele corespund adevărului istoric, dreptului international și intereselor generale – dincolo de propaganda care poimâine va fi socotită o penibilă eroare. Niciunul dintre preopinenți nu a adus vreun argument factual împotriva a ceea ce am spus. Sunt pentru a vedea realitățile, a respecta reglementările și pentru o rezolvare echitabilă”, scria Marga.

CITEȘTE ȘI:

Andrei Marga nu promovează de ieri, de azi, interesele Rusiei. Cazul Centrului Cultural Rus de la Cluj, inaugurat de fostul rector UBB

MAE, reacție dură la declaraţiile făcute de Andrei Marga: „Preia, încurajează şi propagă narativele Rusiei”

Andrei Marga nu dă înapoi: „Afirmațiile mele corespund adevărului istoric, dincolo de propaganda de azi”

Declarații șocante. Marga, fost ministru de externe (!) și rector UBB: „Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României”

Ultimele Stiri
abonare newsletter