Politică

Președintele Parlamentului ungar, la Tușnad: „Maghiarii și secuii luptă pentru ca Europa să rămână a europenilor”

László Kövér, preşedintele Parlamentului ungar, a afirmat că maghiarii şi secuii luptă sub semnul bunului-simţ şi al conştiinţei curate „pentru ca Europa să rămână a europenilor”.

Preşedintele Parlamentului ungar, László Kövér, a afirmat că bunul simţ şi conştiinţa curată sunt armele cele mai ascuţite în lupta pentru viitorul Europei. Inquam Photos / Manases Sándor Preşedintele Parlamentului ungar, László Kövér, a afirmat că bunul simţ şi conştiinţa curată sunt armele cele mai ascuţite în lupta pentru viitorul Europei. Inquam Photos / Manases Sándor

 

 


Preşedintele Parlamentului ungar, László Kövér, a afirmat că bunul simţ şi conştiinţa curată sunt armele cele mai ascuţite în lupta pentru viitorul Europei, într-o alocuţiune avută sâmbătă după-amiază, cu ocazia inaugurării Centrului de Zi „Sfânta Rita” din comuna Tuşnad, construit cu sprijinul statului ungar, relatează MTI citat de G4Media.

 


László Kövér a spus că maghiarii şi secuii luptă nu numai pentru ei înşişi, „ci pentru ca Europa să rămână a europenilor; pentru ca Europa să rămână stăpână pe propriile interese, pe resursele materiale şi spirituale proprii; pentru ca creştinismul să rămână o forţă conservatoare, spirituală şi culturală, pentru toate naţiunile europene; pentru ca familia protectoare, bazată pe comunitatea de iubire între un bărbat şi o femeie, să rămână piatra de temelie a societăţii”.

„Europenii au dreptul de a moşteni în mod liber limba maternă”

În opinia sa, lupta purtată în spiritul bunului-simţ şi al conştiinţei curate are şi scopul de a garanta fiecărui european dreptul de a moşteni în mod liber limba maternă, cultura şi confortul pământului natal de la strămoşii săi, precum şi libertatea de a le transmite urmaşilor săi.


László Kövér a apreciat că aceasta este singura cale de supravieţuire a naţiunilor europene şi statelor acestora, singura cale pentru o pace adevărată în Europa. El a spus că fiecare grădiniţă, şcoală sau centru de zi inaugurat, care îşi îndeplineşte misiunea dată de Dumnezeu, întăreşte cultura vieţii şi serveşte astfel cauza supravieţuirii.

În cadrul ceremoniei, preotul paroh Ede Csont a reamintit că biserica a construit centrul de zi pe locul unei vechi şure, cu un sprijin primit de la statul ungar, în valoare de 182 de milioane de forinţi (429 400 euro), şi a fost proiectat păstrând forma construcţiei iniţiale. El a afirmat că oamenii din Tuşnad, prin faptul că îşi păstrează limba, cultura, credinţa şi pământul natal, nu devin cetăţeni de rangul doi ai României sau ai naţiunii maghiare.

CITEȘTE ȘI:

Viktor Orbán, un nou discurs rasist, anti-UE și pro-Rusia: „Fidesz va guverna până în 2060, se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei”

Ultimele Stiri
abonare newsletter