Politică

Viktor Orbán, un nou discurs rasist, anti-UE și pro-Rusia: „Fidesz va guverna până în 2060, se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei”

Viktor Orbán a ținut un nou discurs virulent anti-UE și pro-Rusia, la Kötcsé, în apropiere de Lacul Balaton.

Viktor Orbán, un nou discurs rasist, anti-UE și pro-Rusia. FOTO: Facebook/ Viktor Orbán Viktor Orbán, un nou discurs rasist, anti-UE și pro-Rusia. FOTO: Facebook/ Viktor Orbán

 

 


Viktor Orbán vrea un Guvern Fidesz până în 2060, se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei și va lua noi măsuri de „sprijinire a familiei”, anunță premierul ungar într-o vizită în Kötcsé, conform Europa Liberă, citată de G4Media. Discursul a fost susținut de premierul Orban într-un mic sat din apropiere de Lacul Balaton și a marcat începutul unui nou sezon politic la Budapesta. 

 


Războiul ar putea dura până în 2030, iar Ucraina ar pierde o treime sau jumătate din teritoriu, a mai transmis Orban.

Întâlnirea, care marchează începutul sezonului politic de toamnă pentru Fidesz, este în principiu închisă pentru public, dar jurnaliștii Europa Liberă au reușit să facă rost de informații referitoare la retorica liderului Fidesz din 10 septembrie.


Ce a spus Viktor Orbán despre situația din Ucraina?

Războiul din Ucraina a fost unul dintre subiectele principale ale discursului lui Orbán, care a spus că acest război ar putea dura până în 2030, iar Ucraina ar putea pierde o treime sau jumătate din teritoriul său. Potrivit premierului, războiul a fost local, dar Occidentul a intervenit, făcându-l global, iar acum Europa „își trage în picior” cu sancțiunile pe care le impune.

Criza energetică provocată de sancțiuni ar putea bloca până la 40% din industria europeană în această iarnă, a mai prezis Orbán. Se așteaptă ca liderii europeni să poarte discuții în toamnă cu privire la prelungirea pachetului de sancțiuni pentru încă șase luni, iar premierul a declarat că ar trebui depuse eforturi pentru a preveni acest lucru. Premierul este conștient că este aproape singurul dintre liderii statelor membre care adoptă această poziție, dar, referindu-se la alegerile din Italia din septembrie, a mai spus că „sperăm că până atunci se va forma un guvern în Italia care să ne sprijine în acest sens”.


Orbán a declarat că adoptarea sancțiunilor arată că Europa nu are un lider care să recunoască interesele continentului și să acționeze în consecință, și care să-i convingă pe ceilalți să facă același lucru.

Conform Europa Liberă, premierul a reiterat linia de gândire pe care a exprimat-o deja la Băile Tusnad, în România, potrivit căreia zona euro și chiar Uniunea Europeană însăși s-ar putea destrăma până în 2030.


El a mai spus că, până în 2040, imigranții musulmani vor fi majoritari în orașele franceze și că acest lucru s-ar putea întâmpla și în alte orașe și capitale ale UE. În acest caz, însă, va trebui „să ne reevaluăm relațiile cu aceste capitale, deoarece este discutabil cât de europeană poate fi numită o țară în care naționalitățile europene indigene sunt reduse la o minoritate de câteva municipalități”.

Pe de altă parte, cei patru de la Visegrád vor fi un centru puternic de putere până atunci, a mai spus Viktor Orbán. Premierul a recunoscut că această cooperare este „în criză din cauza războiului”, dar o depășire a crizei este posibilă, mai ales că guvernele liberale de la Bratislava și Praga „se clatină și ar putea fi ușor să existe în ambele țări guverne cu care Fidesz să formeze o alianță”.

Premierul a mai spus că Europa nu este pregătită pentru ascensiunea noilor actori în politica globală (în primul rând China) și că a văzut cât de eficient a fost capitalismul de stat chinez și că, prin urmare, ar dori să dezvolte un model economic similar în Ungaria.

Atitudini xenofobe și revizioniste

În ceea ce privește Ungaria, acesta a declarat că nu va ceda în niciun caz în privința celor patru obiective strategice. Primul este demografia: trebuie făcut totul pentru a crește populația, astfel că în două săptămâni vor fi anunțate noi măsuri de sprijinire a familiei. 

A doua este menținerea ocupării depline a forței de muncă și protejarea valorii veniturilor, în special a celor 40% din veniturile de la baza scalei: „Este esențial să creștem veniturile acestor persoane în anii următori”, a spus Orbán.

Al treilea este modernizarea continuă a economiei și ultimul este „unificarea națională”. Aici, potrivit surselor Europa Liberă, premierul s-a gândit în primul rând la maghiarii din afara granițelor, nu la necesitatea de a atenua diviziunile politice din Ungaria.

Orbán vrea Fidesz la putere până în 2060

În cele din urmă, referindu-se la propria sa tabără politică, premierul a spus că Fidesz a cultivat în mod conștient o nouă generație de lideri guvernamentali „bine educați și capabili”, care ar trebui să fie capabili să conducă țara între 2030 și 2060

Iar după Sistemul de Cooperare Națională, trebuie creat și Sistemul de Cooperare Internațională, iar Fidesz face acest lucru prin crearea de rețele cu cercuri conservatoare, grupuri de reflecție și factori de influență, a mai spus premierul Ungariei, conform Europa Liberă.

CITEȘTE ȘI:

Profesor UBB Cluj. „Asemănarea tulburătoare a lui Viktor Orbán cu Nicolae Ceaușescu”

Viktor Orban, citat la CNCD pentru discursul rasist de la Băile Tușnad

Ultimele Stiri
abonare newsletter