Politică

Ambasadorul Elveției, în vizită la Primărie. Boc: „Am punctat investițiile. Cluj deține ingredientele cheie pentru succes”

Ambasadorul Elveției, Arthur Mattli, a venit în vizită la Cluj-Napoca și s-a întâlnit cu primarul Emil Boc, cu care a discutat dezvoltarea ecosistemului local de inovare.

Ambasadorul Elveției, întâlnire cu Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca / Foto: Facebook - Emil Boc Ambasadorul Elveției, întâlnire cu Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca / Foto: Facebook - Emil Boc

 

 


Emil Boc a avut o întâlnire cu privire la noi proiecte pentru dezvoltarea ecosistemului local de inovare cu Ambasadorul Elveției, Arthur Mattli, și reprezentanții Fondation Botnar, partenerii Primăriei Cluj-Napoca în proiectul Fondul de Inovare și Experiment - FIX Cluj.

Întâlnirea a avut loc în cursul zilei de marți, în Sala de sticlă a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.


„Cu această ocazie am subliniat eforturile Clujului și direcția pe care o urmăm pentru dezvoltarea ecosistemului local de inovare. Cluj-Napoca deține ingredientele cheie pentru succes, avem oameni extrem de capabili în toate domeniile, avem reziliență și am înțeles importanța colaborării pentru prezent și viitor”, a spus Emil Boc.

Investițiile Primăriei, evidențiate la întâlnire

Primarul susține că, în cadrul întâlnirii, a evidențiat investițiile municipalității în tehnologie, inovare, cercetare, medicină și educație, „în domenii care vor crea slujbele viitorului”, dar și obiectivele pe care Clujul le urmărește în materie de mobilitate urbană sustenabilă (precum transport public ecologic, nepoluant), eficiență energetică, creșterea calității spațiului public și dezvoltarea zonelor verzi.


De asemenea, edilul a vorbit despre suportul primit de la Fundația Botnar: „Scopul Fundației Botnar, organizație filantropică cu activități în întreaga lume, este de a oferi suport pentru transformarea orașelor în sensul creșterii calității vieții locuitorilor, crearea de medii și sisteme urbane incluzive și susținerea tinerilor pentru o dezvoltare sănătoasă. Organizația susține utilizarea echitabilă a inteligenței artificiale și tehnologiilor digitale, investind în programe de inovare și cercetare și reunind actori din sectoare diverse pentru dialog și colaborare. 

La nivel local, Fundația Botnar a susținut parteneriatului dintre Clusterul de educație C-EDU și Municipiul Cluj-Napoca, prin acordarea unui grant de 345.000 euro pentru etapa pilot a proiectul Fondul de Inovare și Experiment Cluj. FIX Cluj este un proiect unic în România, care oferă tinerilor cadrul propice să își dezvolte, să își testeze și să își valideze ideile, ghidați fiind de antreprenori și profesioniști cu expertiză valoroasă în domeniile în care activează. Astfel, am discutat despre noi potențiale proiecte și colaborări.”

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca a primit distincția europeană de „comunitate sustenabilă”. Ambasadorul Elveției în România a venit în vizită

Ambasadorul Elveției, în vizită la Cluj-Napoca. Mulțumiri pentru autobuzele electrice și modernizarea iluminatului public

Ultimele Stiri
abonare newsletter