Administrație

Cluj-Napoca a primit distincția europeană de „comunitate sustenabilă”. Ambasadorul Elveției în România a venit în vizită

Cluj-Napoca a primit distincția europeană de Comunitate sustenabilă din partea Ambasadei Elveției în România și Green Building Council. Amabasadorul Arthur Mattli a venit în vizită cu această ocazie.

Cluj-Napoca a primit distincția europeană de „comunitate sustenabilă” / Foto: Emil Boc Cluj-Napoca a primit distincția europeană de „comunitate sustenabilă” / Foto: Emil Boc

 

 


Municipiul Cluj-Napoca a primit titlul de „comunitate sustenabilă” din partea Ambasadei Elveției, anunță primarul Emil Boc:

„Am primit astăzi vizita Ambasadorului Elveției în România, domnul Arthur Mattli, în Sala de Sticlă a primăriei. Cu această ocazie, Excelența Sa a acordat Municipiului Cluj-Napoca distincția de «Comunitate sustenabilă», drept recunoaștere pentru eforturile și investițiile realizate în oraș pentru dezvoltare durabilă și tranziție verde”, a explicat Emil Boc.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


Discuțiile s-au axat pe dimensiunea economică europeană și pe implementarea proiectelor verzi sau de mobilitate sustenabilă care s-au derulat în Cluj cu finanțare din fonduri elvețiene.

Prin programul de Cooperare Elvețiano-Român, Primăria a implementat proiecte ce vizează:


  •  mobilitatea urbană: achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare; 
  •  eficiența energetică: modernizarea sistemului de iluminat public stradal și din clădirile publice;
  •  reabilitarea termică a unor instituții de învățământ preuniversitar din Cluj-Napoca.

„De asemenea, am adus în discuție oportunitatea de a colabora și pe viitor în astfel de proiecte, dar și cooperarea în dimensiunea culturală sau cea academică. I-am prezentat cu această ocazie profilul strategic al orașului și obiectivele ambițioase pe care Clujul le urmărește prin aderarea la misiunea UE «100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030» și «Acordul pentru Orașele Verzi». Totodată, i-am prezentat E.S. câteva dintre proiectele majore ale Clujului și viziunea de oraș Verde.Digital.Rezilient”, a adăugat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Clujul se dezvoltă sustenabil! La fel și Florești. „Cea mai importantă resursă, oamenii minunați”

Cum a ajuns Cluj-Napoca un oraș smart și sustenabil? De la Wi-Fi gratuit în centru, la eliminarea copiilor xerox

abonare newsletter