Politică

PSD-PNL renunță la majorarea salariilor demnitarilor. Le păstrează pe cele ale aleșilor locali

Coaliția de guvernare a decis să modifice la Camera Deputaților amendamentul adoptat de Senat care prevede majorarea salariilor demnitarilor și a celor din administrația locală.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. sursă foto Facebook Guvernul României

 

Astfel, potrivit unui amendament depus de grupurile PSD și PNL din Camera Deputaților, doar aleșii locali și angajații din administrațiile locale vor beneficia de majorări.


Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că amendamentul a fost deja depus. Legea urmează să fie dezbătută în comisiile de specialitate și mai apoi votată în plenul Camerei Deputaților, care este și cameră decizională. 

Potrivit amendamentului depus, vor avea salarii mai mari aleșii locali: primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene. 


După majorări, primarul Capitalei, de exemplu, ar urma să primească cu 2.200 de lei brut mai mult. 

Salariile primarilor din marile municipii vor crește cu 1.650 lei brut, până la 17.250 de lei brut, cele ale primarilor orașelor mari vor ajunge la 13.800 de lei (+1.300 de lei), iar edilii comunelor mari vor ajunge să câștige 11.500 de lei brut, față de 10.500 în prezent. 


Bani mai mulți va primi și personalul din administrațiile locale, salariile fiind stabilite în funcție de indemnizația viceprimarului sau a vicepreședintelui Consiliului Județean. 

În forma adoptată de Senat, legea prevedea majorarea salariilor tuturor demnitarilor, printre care președinte, miniștri, parlamentari, șefi ai unor instituții precum Academia Română, Consiliul Concurenței, AEP sau Curtea de Conturi. 


Amendamentul din Senat a fost depus de doi parlamentari ai UDMR. După ce legea a trecut de Senat, cu votul parlamentarilor PSD, PNL, UDMR și AUR, liderii maghiari au anunțat că nu mai susțin decât majorările pentru aleșii locali. 

După votul din Senat, PSD a anunțat că nu va susține majorările pentru demnitari, iar Klaus Iohannis a declarat că nu i se pare „corect” ca demnitarii să beneficieze de majorări. 

CITEȘTE ȘI:

Președintele PMP la Cluj, revoltat de creșterea salariilor politicienilor: „În plină criză s-au luat decizii halucinante”

Reacția demnitarilor după ce și-au crescut salariile: „Trebuie să învățăm să fim bogați și cinstiți”

Ciucă: „Vom identifica resurse pentru mărirea pensiilor și salariilor”

Ultimele Stiri
abonare newsletter