Politică

Ministrul Educației, acuzat că și-a plagiat colegii și conducătorul de doctorat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este acuzat de jurnalista Emilia Șercan că și-a plagiat un curs universitar în anul 2006. El și-ar fi însușit capitole întregi semnate de alți doi autori înainte.

Ministrul Educației, acuzat că și-a plagiat colegii și conducătorul de doctorat / Foto: Sorin Cîmpeanu - Facebook Ministrul Educației, acuzat că și-a plagiat colegii și conducătorul de doctorat / Foto: Sorin Cîmpeanu - Facebook

 


În anul 2006, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a însușit 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în 2000 (ca al patrulea autor) nouă pagini dintr-un curs universitar, relatează jurnalista Emilia Șercan pe PressOne, potrivit presshub.ro.


 

Sorin Cîmpeanu a reprodus în 2006, sub propria semnătură, 13 capitole semnate anterior de doi autori, din toate privințele. 


În privința titlurilor, contribuția lui Cîmpeanu se reduce la eliminarea a cinci cuvinte din 117, incluse în titlurile capitolelor semnate de alți autori, în urmă cu doar șase ani.

Dacă legea învățământului superior, pe care Sorin Cîmpeanu a promovat-o, ar intra în vigoare, fapta de plagiat din 2006 a ministrului ar fi prescrisă încă din 2009, împreună cu alți oameni care și-au făcut cariere universitare prin fraudă academică, conform sursei citate.


Jurnalista Emilia Șercan arată probe detaliate ale plagiatului ministrului Educației Cîmpeanu și opiniile unor experți cu competențe în abaterile de la etică.

Citește mai multe pe presshub.ro.

CITEȘTE ȘI:

Dosar penal pentru plagiat în cazul doctoratului premierului Nicolae Ciucă

Dorin Isoc, președintele unei platforme antiplagiat, scrisoare deschisă pentru plagiatori și apărătorii lor: „Necunoaşterea legii nu este un motiv să o ȋncalci”

Premierul Ciucă, un „măsluitor de merit”. Dorin Isoc, fondatorul unei platforme antiplagiat: „Ciucă dispare complet”

abonare newsletter