Politică

Adrian Dohotaru a fost ales președinte executiv al Partidului Verde

Adrian Dohotaru, activist de mediu și fost deputat USR, a fost ales în funcția de președinte al Partidului Verde, la congresul de sâmbătă.

Adrian Dohotaru a fost ales președinte executiv al Partidului Verde. FOTO: Facebook Adrian Dohotaru Adrian Dohotaru a fost ales președinte executiv al Partidului Verde. FOTO: Facebook Adrian Dohotaru

 

 


Adrian Dohotaru a fost ales președinte executiv al Partidului Verde, sâmbătă, 3 septembrie. Copreședinți ai partidului au fost aleși Marius Lazăr - politolog, ex-secretar de stat PSD în ministerul muncii și absolvent al Facultății de Științe Politice, Adminsitrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai și Lavinia Cosma - consilier orientare vocațională, ex-parlamentar USR. 

 


„Le mulțumesc colegilor pentru această onoare. A fost o decizie dificilă pentru mine, dar când am ales să devin, la invitația colegilor, președinte executiv, m-am gândit că, atât cât trăiesc în secolul 21, trebuie să mă gândesc că principala urgență a acestui secol e legată de urgența climatică, e legată de schimbările climatice, de aceea e bine s nu gândesc în termen de cicluri electorale, foarte impoatrante și ele, dar să ne gândim la valorile pe care le avem”, a spus Adrian Dohotaru, la Congres.

Odată cu acest congres, Partidul Verde anunță că dorește să se reinventeze, aducând oameni noi în formațiune, dar și o nouă doctrină politică. Partidul Verde din România este singurul afiliat la Verzii Europeni - a patra putere politică în Parlamentul European.


„Partidul Verde începe pe 3 septembrie 2022 un nou drum politic. O nouă echipă! Un nou Program politic de centru-stânga! O nouă abordare!”, a fost mesajul reprezentanților partidului.

Adrian Dohotaru, ales în 2016 pe listele USR Cluj în funcția de deputat, a demisionat din partid în octombrie 2018,  la o zi după ce fostul președinte USR, Dan Barna, a anunțat că vrea ca USR să se poziționeze în zona de centru-dreapta. Dohotaru anunța atunci că vrea să înființeze o mișcare politică de stânga.

CITEȘTE ȘI:

Dohotaru, viitorul Partidului Verde din România? Mai pot „Verzii” să își propage temele la nivel european sau și-au ratat șansa?

Ultimele Stiri
abonare newsletter