Politică

Activistul civic Adrian Dohotaru revine în politică. Candidează pentru funcția de președinte al Partidului Verde

Adrian Dohotaru, activist de mediu și fost deputat USR, revine în politică, de data aceasta la Partidul Verde.

Activistul civic Adrian Dohotaru revine în politică. FOTO: Facebook/ Adrian Dohotaru

 

 


Adrian Dohotaru va candida pentru funcția de președinte executiv al Partidului Verde la următorul congres, care va avea loc sâmbătă. 3 septembrie, la o sală din București.

 


Partidul anunță că dorește să se reinventeze, aducând oameni noi în formațiune, dar și o nouă doctrină politică.

„Partidul Verde începe pe 3 septembrie 2022 un nou drum politic. O nouă echipă! Un nou Program politic de centru-stânga! O nouă abordare! La Sala Dalles din București, bulevardul Nicolae Bălcescu nr 18, începând cu orele 12, va avea loc Congresul Extraordinar al Partidului Verde (Verzii). Vor fi supuse spre dezbatere și adoptare un nou statut, un nou program politic și o nouă echipă de conducere”, anunță reprezentanții partidului.


În cadrul congresului, activistul clujean Adrian Dohotaru va candida pentru funcția de președinte executiv al Partidului Verde. Vor candida pentru pozițiile de copreședinți: Marius Lazăr - politolog, ex-secretar de stat PSD în ministerul muncii și Lavinia Cosma - consilier orientare vocațională, ex-parlamentar USR.

La eveniment vor avea intervenții copreședinții Partidului Verde European, europarlamentarii  Thomas Waitz și Melanie Voegel, europarlamentari verzi din Italia, Germania, Franța,  lideri ai unor partide verzi din regiune (Bulgaria/ Borislav Sandov, Ex-Vicepremier și Ministru al Mediului, Ucraina, Republica Moldova).


De asemenea se vor adresa congresului  Constantin Damov-Președintele Coaliției pentru Economia  Circulară, Fondator și CEO al Green Group România, Roxana Bojariu- climatolog, Florentin Iancu-președintele Sindicatului din IT, Dan Trifu, președintele EcoCivica, Avram Iancu- singurul român care a traversat înot Canalul Mânecii.

„Partidul Verde (Verzii) reprezintă singura formațiune politică din România, membru cu drepturi depline în  Partidul Verde  European, fapt reconfirmat la recentul Consiliu European al Verzilor, desfășurat la Riga. La nivelul Parlamentului European, Verzii (Greens-EFA) constituie în acest moment a patra forță politică, grupul fiind format din 74 de eurodeputați”, mai transmit aceștia.


Imediat după Congres, în jurul orelor 16,30  va avea loc un protest autorizat al Partidului Verde în Piața Universității, „La Fântâni”,  împotriva creșterii prețurilor la energie și gaze unde vom prezenta și câteva soluții în favoarea cetățenilor.

Adrian Dohotaru, ales în 2016 pe listele USR Cluj în funcția de deputat, a demisionat din partid în octombrie 2018,  la o zi după ce fostul președinte USR, Dan Barna, a anunțat că vrea ca USR să se poziționeze în zona de centru-dreapta. Dohotaru anunța atunci că vrea să înființeze o mișcare politică de stânga.

CITEȘTE ȘI:

Vicepreședinte PNL: „Ciucă ar fi candidatul pentru prezidenţiale. Boc nu este interesat”

Ultimele Stiri
abonare newsletter