Opinii

Aurelia Cristea dezminte acuzațiile de POLITIZARE a EUROVISION-ului. Cine se scuză, SE-ACUZĂ!

Purtătorul de cuvânt al Aureliei Cristea, Horea Nasra, și-a luat nasul la purtare.

Miercuri, Nasra s-a pus pe dat telefoane la ziare să insiste să fie băgat în seamă comunicatul deputatului Aurelia Cristea.

După ce scandalul i-a explodat în nas, joi, Nasra a urcat un etaj și a sunat la nivel de șefi de ziare, să insiste că nu i s-a publicat „integral” comunicatul (unde o fi auzit el de o asemenea obligație a jurnaliștilor nu știu, dar o fi vreun curs special la școlile de vară ale PSD) și să explice cum stau lucrurile.


Uite cum stau:

1) La începutul lunii februarie, senatorul Alin Tișe afirma că organizarea finalei Eurovision la Craiova a fost o decizie politică a PSD, care dorește să favorizeze orașul condus de Lia Olguța Vasilescu în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.


2) Deputatul Aurelia Cristea acuză într-un comunicat că autoritățile locale din Cluj-Napoca (adică primarul Emil Boc și „finul său” Alin Tișe) nu ar fi în stare să organizeze un eveniment de talia Eurovision.

3) Cristea invocă o scrisoare a conducerii TVR prin care i se răspunde că „la discuția pe care am avut-o cu directorul Studioului Teritorial Cluj, acesta a răspuns că din păcate reprezentanții autorităților publice locale Cluj-Napoca nu și-au manifestat interesul în această acțiune și nu au dat curs solicitării de a se întâlni pentru a discuta subiectul".


4) Minciuna evidentă am demonstrat-o aici: Romeo Couți, directorul TVR Cluj, nu a avut nicio comunicare instituțională cu Primăria pe tema Eurovision.

5) Insistența cu care Nasra cere imperativ să publicăm „integral” comunicatul Aureliei Cristea și, în special, scrisoarea de la TVR seamănă cu aruncatul în ventilator: să se împrăștie pe toată lumea.


6) Nu ne place să ne facă alții agenda, mai ales atunci când acei „alții” au interese evidente și sunt parte din „poveste”.

7) Am considerat comunicatul Aureliei Cristea de nepublicat, pentru că depășea - prin limbaj - limitele unei adresări civilizate. Îi facem hatârul lui Horea Nasra și publicăm integral comunicatul. Să vadă toată lumea CINE POLITIZEAZĂ cu adevărat scandalul și, în primul rând, CE LIMBAJ FOLOSEȘTE un deputat de Cluj, doamnă în primul rând.


8) Publicăm și scrisoarea de la TVR, ca să vedeți cum a interpretat Aurelia Cristea răspunsul televiziunii publice pentru a-l folosi în scop politicianist și fără să se întrebe dacă, nu cumva, adevărul este în altă parte.

9) Dacă doamna Cristea va decide să înceteze colaborarea cu domnul Nasra nu este vina noastră, dar va fi o veste îmbucurătoare pentru noi. Oricum îi face mai mult deservicii.

10) În fine, o ultimă mențiune: rolul presei este de a informa; de a scrie despre lucruri pe care politicienii le fac și care le influențează viața cetățenilor. Nu este rolul presei să devină platformă pentru răfuielile politicienilor, la fel cum nu e problema jurnaliștilor dacă limbajul folosit de oamenii publici este agresiv sau jignitor.

Rolul jurnaliștilor este să descopere minciunile politicienilor și funcționarilor publici, nu să le acopere; să scrie atunci când există suspiciuni de mistificare a adevărului, nu să reflecte „adevărul lui X”!

abonare newsletter