Actualitate

Meciul Cluj - Craiova, "aranjat" de PSD. Couţi în offside!

Cu puţin „ajutor“ de la TVR Cluj, finala concursului Eurovision a ajuns să aibă loc la Craiova, oraş condus de pesedista Lia Olguţa Vasilescu. Culmea, tot PSD a săpat groapa scandalului politic, în care a căzut însă Romeo Couți, directorul TVR Cluj.

PSD a aranjat - cu ajutorul directorului TVR Cluj, Romeo Couți? - un cadou pentru Craiova: finala concursului Eurovision. Apoi a încercat să arunce gunoiul la ușa primarului Emil Boc.

Coincidenţă sau nu, Craiova este oraș contracandidat al Clujului în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, iar Eurovison este un vehicul de promovare a imaginii orașului în 70 de țări, în fața a milioane de telespectatori.


PSD declanșează scandalul. Cine minte?

Televiziunea publică a răspuns - prin cabinetul președintelui director general Stelian Tănase - unei întrebări servite „la fileu” de deputatul PSD Aurelia Cristea că de la studioul teritorial din Cluj nu a venit nicio ofertă de organizare a finalei Eurovision. În principal pentru că autorităţile locale nu ar fi fost interesate de subiect, s-a grăbit Cristea să tragă concluzia.

„Ţin, pe această cale, să o felicit pe Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, pentru că a reuşit să îşi mobilizeze resursele pentru a câştiga competiţia”, a conchis deputatul PSD de Cluj. Dar a uitat să menționeze „resursa” secretă, directorul TVR Cluj, care a favorizat, prin omisiune, Craiova.


TVR București arată spre Cluj

Contactat de reporterul cotidianului Monitorul de Cluj, producătorul general al TVR Cristian Zgabercea a subliniat că nu a existat o discuţie a televiziunii publice cu administraţiile locale, ci cu studiourile teritoriale, iar această sarcină era, practic, a celor de la Cluj. 

„Nu a existat o discuţie a TVR cu administraţiile locale, ci cu studiourile teritoriale. Noi am avut comunicare doar cu subordonaţii de la Cluj. Eu când am vorbit cu Couţi (Romeo Couți, directorul studioului teritorial Cluj - nr), a spus că nu a putut să se întâlnească cu Boc“, a declarat Zgabercea pentru Monitorul de Cluj.


Primăria: „Nu a existat nicio comunicare instituțională cu TVR”

Primarul Emil Boc a declarat că nu a fost contactat de conducerea TVR Cluj pentru a discuta despre organizarea finalei Eurovision. „Nu am fost contactat de directorul TVR Cluj. Am aflat despre acest eveniment, finala Eurovision, după ce s-a stabilit că va avea loc la Craiova“, a spus Emil Boc, citat de corespondentul Mediafax la Cluj.

Ulterior, Primăria municipiului Cluj-Napoca a oferit un răspuns oficial. „Primăria municipiului Cluj-Napoca doreşte să precizeze faptul că nu a existat nicio comunicare instituţională cu Televiziunea Română, sau staţia regională a acesteia, TVR Cluj, cu privire la posibilitatea de a organiza preselecţia naţională a competiţiei Eurovision 2015 la Cluj-Napoca“, s-a precizat într-un comunicat de presă.


Tăcerea lui Couți, plină de confirmări!

Contactat de Monitorul de Cluj, directorul studioului Teritorial Cluj al TVR, Romeo Couţi, nu a dorit să dea nicio explicaţie referitoare la existența unei solicitări adresate Primăriei Cluj-Napoca și l-a îndemnat pe reporter să se adreseze Direcţiei de Comunicare a televiziunii publice, pentru a face o solicitare în scris.

Mai mult, Couți a refuzat chiar să asculte întrebarea și, vizibil enervat de insisteneţele reporterului de a asculta măcar întrebarea, l-a avertizat că îi va închide telefonul. „Nu mă face să îți închid telefonul în nas”, a încheiat conversația Romeo Couți.


Deputatul PSD Aurelia Cristea politizează scandalul

„În urma întrebării referitoare la Finala națională a competiției Eurovision, adresată miercuri, 4 februarie 2015, conducerii TVR, şi a întâlnirii pe care am avut-o, ieri, cu domnul Stelian Tănase, președintele Consiliului de Administrație TVR, am aflat următoarele lucruri: doar Timişoara, Craiova şi Târgu Mureş au intrat în competiţia aceasta, pentru că studiourile teritoriale de acolo au trimis oferte pentru organizarea evenimentului. Studioul teritorial TVR Cluj nu a trimis nicio ofertă din cauza faptului că autorităţile locale nu au fost interesate”.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

„(...) Municipalitatea nu a fost contactată, în scris, în mod direct sau telefonic de către niciun reprezentant al TVR Cluj sau al postului naţional al televiziunii publice în vederea discutării eventualităţii organizării selecţiei naţionale a acestei importante competiţii la Cluj-Napoca. Ne manifestăm pe această cale regretul de a nu se fi oferit Clujului posibilitatea de a face o propunere în acest sens, fiind convinşi că un astfel de eveniment ar fi putut să se bucure de o atenţie suplimentară, şi să valorifice totodată şi statutul de Capitală Europeana a Tineretului - de care oraşul nostru se bucură în acest an“. (Comunicat oficial al primăriei municipiului Cluj-Napoca).

Ultimele Stiri
abonare newsletter