Național

Pompierii din România vor ajuta la combaterea incendiilor forestiere din Grecia, în această vară

Pompieri din şase ţări europene, inclusiv România, vor fi staţionaţi în Grecia în această vară pentru a ajuta la combaterea incendiilor forestiere, a anunţat vineri televiziunea de stat elenă.

Pompierii urmează să fie staţionaţi la Atena, în Peninsula Peloponez, lângă Tripoli, şi în centrul Greciei, în apropiere de Larisa/ Foto: Departamentul pentru Situații de Urgență - Facebook Pompierii urmează să fie staţionaţi la Atena, în Peninsula Peloponez, lângă Tripoli, şi în centrul Greciei, în apropiere de Larisa/ Foto: Departamentul pentru Situații de Urgență - Facebook

 

Programul de asistenţă, care vine după incendiile devastatoare din Grecia din 2021, face parte din noua politică a UE pentru limitarea incendiilor de pădure din sudul Europei şi este finanţat de UE.


 

Pompierii urmează să fie staţionaţi la Atena, în Peninsula Peloponez, lângă Tripoli, şi în centrul Greciei, în apropiere de Larisa.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google NewsLa acest program sunt aşteptaţi să participe pompieri din Germania, Bulgaria, România, Franţa, Finlanda şi Norvegia. În plus, aproximativ 90 de elicoptere şi avioane de stingere a incendiilor se aşteaptă să fie desfăşurate în Grecia în acest an pentru a lupta împotriva flăcărilor. Militarii vor patrula pentru a localiza incendiile la timp.


Acest lucru s-a hotărât joi seară la o şedinţă a Ministerului Apărării Civile prezidată de prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis, a anunţat vineri radioul de stat grec.

În vara anului 2021, incendii uriaşe au distrus mari părţi din pădurile de la nord de Atena, precum şi aproape un sfert din păduri pe cea de-a doua insulă grecească ca mărime Eubea, cunoscută şi sub numele de Evia.


La momentul respectiv, incendiile au putut fi stinse şi cu ajutorul unor mari contingente de pompieri din numeroase state europene.

 

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Pompierii clujeni care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia, înaintați în grad

EXCLUSIV. Pompier din Cluj, erou în Grecia: „Vedeai flăcări de 20 metri, un sat ce fuge disperat să-l ajuți” VIDEO/FOTO

Pompierii din România lăudați de presa din Grecia: „Au cartografiat drumurile cu drone”

Ultimele Stiri
abonare newsletter