Actualitate

Pompierii din România lăudați de presa din Grecia: „Au cartografiat drumurile cu drone”

România se află printre țările care au sărit în ajutorul elenilor la stingerea incendiilor devastatoare din Grecia.

Presa din Grecia laudă intervenția pompierilor români, care ajută la stingerea incendiilor care au cuprins țara. De câteva zile, detașamentul de pompieri se luptă cu focul de pe insula Evia. Modul de acțiune al acestora a adus numai cuvinte de laudă, atât din parte presei elene, dar și a populației din zonă.

„Pompierii români care au venit în țara noastră pentru a se lupta cu focul par să provină de pe o altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un centru independent cu servicii de logistică. Apoi au procedat la cartografierea drumurilor forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație. De asemenea, au folosit drumuri secundare, unde nu existau mașini, pentru a nu împiedica circulația. Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate”, scrie publicația elenă fimes.gr.

Pompierii continuă să lupte contra incendiilor din Evia

Începând cu ora 8, 45 de pompieri români continuă misiunile de lichidare a incendiilor de pe insula elenă Evia.
Intervenția este asigurată de șase mașini de stingere și două cisterne, iar șase salvatori au misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă și crearea de culoare cu ajutorul drujbelor, pentru limitarea propagării focului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pompierii români folosesc drone pentru a monitoriza focarele de incendiu.

„Un rol important în misiunea desfășurată este constituit de *supravegherea și monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu și facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenție, cât și pentru a urmări frontul flăcărilor. În tot acest timp, se menține o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români. Având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, *schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore.*”, a declarat Departamentul de Situații de Urgență într-o postare pe facebook.


Grecia trece printr-o criză de mediu fără precedent

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat că incendiile grave de pădure „au aruncat Grecia într-o criză de mediu fără precedent.” Grecia trece prin cea mai severă caniculă din ultimii 30 de ani, căldură care a agravat starea incediilor. Accesul în păduri a fost complet interzis, în toată țara. Premierul Greciei a spus că prioritatea autorităților este salvarea oamenilor, nu a bunurilor. Incendiile de săptămâna aceasta din Grecia au distrus sute de clădiri și zeci de mii de hectare de vegetație. Guvernul elen a promis că toate pagubele materiale vor fi compensate.

CITEȘTE ȘI


TRAFIC BLOCAT în centrul Clujului! Mașinile stau pe loc minute bune

Ultimele Stiri
abonare newsletter