Național

Refugiații din Ucraina călătoresc gratuit în România cu trenul. CFR Călători a prelungit gratuitatea până la finalul lunii mai

Perioada de gratuitate a biletelor „Help Ukraine” a fost prelungită pe teritoriul României şi pe relaţia cu Ungaria până la finalul lunii mai.

CFR Călători a prelungit gratuitatea pentru refugiații din Ucraina. Sursă foto: depositphotos.com. CFR Călători a prelungit gratuitatea pentru refugiații din Ucraina. Sursă foto: depositphotos.com.

 

 


Anunțul a fost făcut sâmbătă de CFR Călători printr-un comunicat.

 


Persoanele refugiate din Ucraina călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători. Biletul va fi emis numai pentru călătorii cu cetăţenie ucraineană sau altă naţionalitate, dar cu reşedinţa în Ucraina, se menţionează în comunicatul traansmis de CFR Călători.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România, a anunțat de la sosirea refugiaților pe teritoriul României, că aceștia beneficiază de gratuitate la călătoriile cu trenul:

- TOȚI cetățenii ucraineni circulă GRATUIT cu trenurile CFR (pe o perioadă nedeterminată, având în vedere situația din Ucraina);
- La nivelul Regionalelor de Căi Ferate București Nord/Cluj/Galați/Iași persoanele refugiate din Ucraina primesc asistență de la autorități locale, ONG-uri;
- Au fost create puncte speciale de informare cu translatori, s-au amenajat Săli de așteptare unde primesc apă și hrană;
- Garniturile CFR Călători au fost suplimentate cu vagoane pentru a asigura călătoriile gratuite pentru refugiații din Ucraina.


De asemenea, refugiații ucraineni au gratuitate și la zboruri, în luna martie, compania Wizz Air anunțând că oferă 100.000 de bilete gratuite, inclusiv de la Cluj.

 


Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Refugiații din Ucraina, primiți cu ouă roșii în Gara CFR din Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter