Național

Reacția lui Iohannis, după atacul Rusiei asupra Ucrainei: „Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei”

Președintele României, Klaus Iohhanis, a condamnat ferm, „în numele României” atacul Rusiei și a precizat că vor exista „consecințe majore și costuri mari”.

Klaus Iohannis condamnă agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

 

 


„Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, o nouă încălcare foarte gravă a legilor internaționale, a suveranității și integrității Ucrainei.

 


Această agresiune va atrage o reacție puternică din partea comunității internaționale, cu consecințe majore și costuri mari”, a transmis președintele Klaus Iohannis, joi dimineața, pe Twitter.

Acțiunile Rusiei, condamnate aspru de Iohannis

El a condamnat, într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, lipsa de cooperare a Rusiei și alegerea folosirii forței în schimb.


„În mod regretabil, în ciuda eforturilor intense la nivel european și euroatlantic de dezescaladare a situației, Federația Rusă, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, forul-garant al păcii și securității mondiale, a ales calea folosirii forței armate, în contradicție manifestă cu dispozițiile Cartei ONU.

Federația Rusă a dovedit încă o dată că nu este interesată de oferta de dialog constructiv și responsabil avansată de comunitatea europeană și euroatlantică, ci a urmărit constant și intenționat confruntarea și impunerea prin forță a pretențiilor sale, subsumate logicii desuete a așa-ziselor sfere de influență”, a mai precizat șeful statului.


De asemenea, el a asigurat asigurat toți cetățenii români de pe teritoriul Ucrainei că România, inclusiv prin misiunile sale diplomatice și consulare, este pregătită să ofere asistența consulară necesară.

CITEȘTE ȘI:

Vladimir Putin a autorizat o operațiune militară în Ucraina. Focuri de armă și explozii la Kiev și în mai multe orașe

România susține sancțiunile aplicate Rusiei de UE. Ministrul Afacerilor Externe: „Rămânem uniţi împotriva agresiunii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter