Național

Reacția lui Iohannis, după atacul Rusiei asupra Ucrainei: „Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei”

Președintele României, Klaus Iohhanis, a condamnat ferm, „în numele României” atacul Rusiei și a precizat că vor exista „consecințe majore și costuri mari”.

Klaus Iohannis condamnă agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Klaus Iohannis condamnă agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

 

 


„Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, o nouă încălcare foarte gravă a legilor internaționale, a suveranității și integrității Ucrainei.

 


Această agresiune va atrage o reacție puternică din partea comunității internaționale, cu consecințe majore și costuri mari”, a transmis președintele Klaus Iohannis, joi dimineața, pe Twitter.

Acțiunile Rusiei, condamnate aspru de Iohannis

El a condamnat, într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, lipsa de cooperare a Rusiei și alegerea folosirii forței în schimb.


„În mod regretabil, în ciuda eforturilor intense la nivel european și euroatlantic de dezescaladare a situației, Federația Rusă, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, forul-garant al păcii și securității mondiale, a ales calea folosirii forței armate, în contradicție manifestă cu dispozițiile Cartei ONU.

Federația Rusă a dovedit încă o dată că nu este interesată de oferta de dialog constructiv și responsabil avansată de comunitatea europeană și euroatlantică, ci a urmărit constant și intenționat confruntarea și impunerea prin forță a pretențiilor sale, subsumate logicii desuete a așa-ziselor sfere de influență”, a mai precizat șeful statului.


De asemenea, el a asigurat asigurat toți cetățenii români de pe teritoriul Ucrainei că România, inclusiv prin misiunile sale diplomatice și consulare, este pregătită să ofere asistența consulară necesară.

CITEȘTE ȘI:

Vladimir Putin a autorizat o operațiune militară în Ucraina. Focuri de armă și explozii la Kiev și în mai multe orașe

România susține sancțiunile aplicate Rusiei de UE. Ministrul Afacerilor Externe: „Rămânem uniţi împotriva agresiunii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter