Național

Acţiune contracronometru a salvamontiştilor pentru salvarea unei turiste. Tânăra, „echipată” cu o poșetă și colanți pe munte.

Unii turiști continuă să își pună viața în pericol la munte unde pornesc în drumeții fără să fie echipați corespunzător. O turistă din Cehia s-a dus cu o poșetă și cu colanți pe vârf de munte.

Unii turiști continuă să își pună viața în pericol la munte unde pornesc în drumeții fără să fie echipați corespunzător/ Foto: Serviciul Public Local Salvamont Zărnești - Facebook Unii turiști continuă să își pună viața în pericol la munte unde pornesc în drumeții fără să fie echipați corespunzător/ Foto: Serviciul Public Local Salvamont Zărnești - Facebook

 

 


O turistă din Cehia a pus pe jar salvamontiștii din Zărnești după ce a ajuns aproape de vârful Turnu(alt.1923 metri), pe Padina Hotarului.

 


Salvamontiștii au fost șocați să o vadă pe tânără „echipată” de munte cu o poșetă și colanți. De asemenea, aceasta a fost găsită de salvamontiști în hipotermie.

„Joi, 8 februarie 2024, în jurul orelor 18.30, Serviciul Public Local Salvamont Zărnești, primește solicitare prin apel de urgențā 112, pentru a interveni cât se poate de prompt într-un nou caz halucinant .
Din nou o persoanā de sex feminin, de data aceasta din Cehia, fārā niciun element de echipament montan adecvat iernii, cu 10℅ baterie la telefon, ajunge singurā, pe timp de noapte, aproape de vârful Turnu( alt.1923m), pe Padina Hotarului.


O nouā intervenție foarte durā, desfāșuratā contra cronometru, având în vedere situația persoanei, aflatā la limita supraviețuirii, în condiții de iarnā.

O echipă de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, foști sportivi, au găsit victima după mai bine de 2 ore, în stare de somnolență (aflată în hipotermie). S-a aplicat protocolul impus de caz, astfel încât starea victimei să nu se agraveze (schimbarea hainelor ude, lichide calde), în urma căruia acțiunea a fost ținută sub control, iar după câteva ore, victima a reușit, cu sprijinul nostru, sa se mobilizeze și să ajungă în orașul Zărnești pe propriile picioare”, au transmis salvamontiștii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

INCONȘTIENȚĂ! Doi părinți și-au dus copilul pe vârf de munte în șlapi. FOTO

Opt turiști salvați de pe munte, după aproape zece ore de căutări. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter