Național

Incendiu la o pensiune din stațiunea Călimănești! UPDATE: Angajatul căutat de pompieri a MURIT.

Un incendiu a izbucnit duminică dimineața la o pensiune din stațiunea Călimănești, județul Vâlcea. Cei care s-au cazat au reușit să iasă din clădire, însă un angajat care se afla la mansardă este căutat de pompieri.

Incendiu la o pensiune din Vâlcea, duminică dimineața / Foto: ISU Vâlcea Incendiu la o pensiune din Vâlcea, duminică dimineața / Foto: ISU Vâlcea

 

 


Pompierii militari vâlceni intervin, duminică dimineaţa, cu mai multe autospeciale pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins o pensiune din staţiunea Călimăneşti. Din primele informaţii, este posibil ca un angajat să fi fost surprins de flăcări la nivelul mansardei, unde se manifestă focul.

 


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Sorin Albinaru, a precizat că mai multe persoane s-au autoevacuat din imobil înainte de sosirea forţelor de intervenţie, iar proprietarul a fost preluat şi transportat la spital de echipajul SAJ, prezentând tăieturi de lageamurile sparte.

„La sosirea echipajelor operative incendiul se manifesta la nivelul mansardei, la o clădire cu două etaje, cu degajări mari de fum. Din spusele proprietarului, care era în stare confuză şi foarte agitat, în pensiune erau cazate două familii - patru adulţi şi patru minori, care s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor - şi ar fi posibil ca la mansardă să mai fie o persoană - un angajat. S-a intervenit cu celeritate şi cu prioritate pentru căutarea persoanei respective, concomitent cu intervenţia pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Ambulanţa SAJ ajunsă la locul evenimentului a preluat o victimă (proprietarul - prezenta tăieturi de la geamuri) şi a transportat-o la UPU Vâlcea”, a transmis reprezentantul ISU Vâlcea.


Potrivit acestuia, incendiul a fost localizat şi nu mai este pericol de extindere a flăcărilor la clădirile din apropriere, salvatorii continuând însă căutarea eventualelor persoane surprinse în interiorul pensiunii.

Conform surselor G4media.ro, pensiunea avea autorizație din iunie 2021. 


Angajatul căutat de pompieri a murit

UPDATE: Angajatul pensiunii din staţiunea Călimăneşti, unde duminică dimineaţa a izbucnit un incendiu, a decedat, au informat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost găsit inconştient şi cu arsuri minore la nivelul membrelor superioare de către pompieri în mansarda imobilului. El a fost predat echipajelor medicale prezente la faţa locului, care însă au declarat decesul acestuia după ce au încercat minute în şir să-l resusciteze.


Totodată, un angajat al pensiunii care venise să ajute la stingerea focului a ajuns la spital. Potrivit reprezentanţilor ISU Vâlcea, acesta are arsuri uşoare la nivelul mâinilor.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Anchetă penală extinsă și percheziții domiciliare în cazul incendiului de la Ferma Dacilor. Şapte trupuri carbonizate, găsite în urma incendiului devastator.

Noi rețineri în dosarul Ferma Dacilor. Angajată a primăriei din Gura Vadului, arestată preventiv.

Ultimele Stiri
abonare newsletter