Național

Protestatarii care blochează centura Bucureștiului i-au cerut premierului benzină gratis ca în Venezuela și suspendarea controalelor în vămi. Ciolacu: „Eu nu funcționez pe amenințări”

Miniștrii Guvernului Ciolacu sunt șocați de o parte dintre solicitările protestatarilor care blochează în continuare centura Capitalei, dar și intrările în alte mari orașe din țară.

Negocieri la Guvern. Solicitările transportatorilor și fermierilor pentru abandonarea protestului/Foto: Digi24 Negocieri la Guvern. Solicitările transportatorilor și fermierilor pentru abandonarea protestului/Foto: Digi24

 

 


Fermierii s-au întâlnit sâmbătă cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, dar liderii transportatorilor nu s-au dus la discuțiile cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

 


Vineri, după o discuție de trei ore cu reprezentanții protestatarilor, Marcel Ciolacu a părăsit negocierile, după ce a fost amenințat de liderii fermierilor. „Nu merge cu amenințări”, a spus Ciolacu, potrivit unor surse participante la discuții, arată Digi24.ro

În cadrul discuțiilor de la Guvern, desfășurate vineri seara, protestatarii au cerut să primească benzină și motorină gratis, ca în Venezuela, „pentru că noi producem petrol”, susțin sursele citate. În plus, aceștia au cerut suspendarea ITP-ului pentru utilajele agricole și camioane, transportatorii să nu mai fie controlați în vămi, camioanele să nu mai fie cântărite și să nu mai fie obligați să aibă GPS, pentru a putea fi urmărit traseul transportului. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Protestul transportatorilor continuă. Trafic paralizat în Cluj. Șoferii, îndemnați să aleagă rute alternative.

abonare newsletter