Național

Un bărbat, arestat pentru că a dat bani cu camătă. Și-a forțat victimele să-i plătească dobânzi de 100.000 euro.

Un bărbat de 43 de ani a fost arestat pentru 30 de zile pentru că a dat bani cu camătătă. Escrocul ar fi încasat obligat victimele să-i plătească dobânzi de circa 100.000 de euro.

Bărbat din Buzău, arestat pentru camătă / Foto: depositphotos.com Bărbat din Buzău, arestat pentru camătă / Foto: depositphotos.com

 

 


Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost arestat pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de camătă, după ce ar fi încasat de la persoanele împrumutate dobânzi de aproximativ 100.000 de euro, potrivit agerpres.ro.

 


Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, bărbatul a fost reţinut în urma unei acţiuni la care au participat luptătorii Serviciul pentru Acţiuni Speciale (SAS).

„În ziua de 7 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Pătârlagele, cu sprijinul luptătorilor din cadrul SAS, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat, în vârstă de 43 de ani, din Vipereşti, bănuit de săvârşirea infracţiunii de camătă. Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2022 până în prezent, ar fi împrumutat mai multe persoane cu diferite sume de bani, pentru care ar fi perceput ulterior dobânzi. În cursul lunilor, prin ameninţări cu acte de violenţă, ar fi încasat de la persoanele împrumutate dobânzi de aproximativ 100.000 de euro”, a transmis IPJ Buzău.


În urma percheziţiilor au fost ridicate sume de bani iar pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente şi înscrisuri. Totodată, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor un autoturism de lux, în valoare de aproximativ 40.000 de euro. În cauză, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de camătă. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. În urma prezentării instanţei, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul bărbatului reţinut pentru camătă”, informează IPJ Buzău. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Doi cămătari din Cluj, bărbat și femeie, prinși de Poliție! Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor

Cămătar din Turda, ARESTAT preventiv după ce a intrat în casa unui bărbat care a alertat poliția. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter