Actualitate

VIDEO. Doi cămătari din Cluj, bărbat și femeie, prinși de Poliție! Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor

Doi cămătari din Turda, județul Cluj, care lucrau împreună, un bărbat și o femeie, au fost prinși de Poliție în urma unor percheziții. Cei îi amenințau și agresau pe oamenii care apelau la ei ca să se asigure că își primesc banii înapoi, iar uneori le cerea sume chiar de 8 ori mai mari.

Doi cămătari din Turda, prinși de polițiști în urma unor percheziții / Foto: IPJ Cluj video - captură ecran Doi cămătari din Turda, prinși de polițiști în urma unor percheziții / Foto: IPJ Cluj video - captură ecran

 

 


La data de 25 noiembrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Turda au pus în aplicare 3 percheziții domiciliare pentru documentarea activității infracționale a două persoane.

În dosarul penal sunt vizați un bărbat în vârstă de 47 de ani, bănuit de camătă, furt, șantaj, înșelăciune, răzbunarea pentru ajutorul dat justiției și violare de domiciliu și o femeie în vârstă de 29 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de camătă. Ambele persoane sunt din municipiul Turda.


Din cercetări reiese faptul că, de la începutul anului 2021 și până în cursul lunii iulie 2022, bărbatul ar fi oferit diverse sume de bani mai multor persoane, împrumut, uneori prin intermediul femeii de 29 de ani, pentru care, la restituire, ar fi perceput sume chiar și de 8 ori mai mari.

Împrumuturile erau cuprinse între 100 de lei și 4.000 de lei.


Amenințări și agresiuni

Pentru a se asigura că sumele de bani vor fi remise de persoanele vătămate, bărbatul le-ar fi constrâns cu amenințări și agresiuni fizice.

De altfel, în unele cazuri acesta le vindea diferite bunuri pe care le estima la valori mai mari decât cele reale, pentru a primi de la aceștia sume mai mari de bani.


„În lunile ianuarie și februarie, acesta s-a întâlnit cu un bărbat căruia i-ar fi împrumutat de mai multe ori sume de bani, ocazie cu care i-ar fi sustras, din mână, suma totală de 2.200 de lei”, a transmis IPJ Cluj.

A mers acasă la un martor din ancheta Poliției

În luna octombrie, aflând că un martor a fost audiat de organele de poliție în privința activității sale infracționale, bărbatul a mers acasă la martor și l-a amenințat și agresat fizic.


În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit mai multe înscrisuri  cu valoare probatorie, suma de 800 de lei, precum și 59 de bucăți de articole pirotehnice din categoria P1.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar femeia a fost plasată sub control judiciar:

„În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, iar la data de 25 noiembrie au fost prezentați magistraților Judecătoriei Turda, care au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile față de bărbat și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de femeie”, a mai transmis IPJ Cluj.
 

CITEȘTE ȘI:

Tânăr de 24 de ani din Turda, ARESTAT pentru camătă. Suspectul a răpit și bătut doi bărbați. VIDEO

VIDEO. INTERLOPII care fac legea în Turda, saltați de MASCAȚI. Infracțiuni în lanț: de la camătă la PROSTITUȚIE

Ultimele Stiri
abonare newsletter