Național

Trei șoferi de TIR voiau să intre în țară cu 50 de tone de deșeuri din Italia, Anglia și Germania. Au fost opriți la graniță

Trei șoferi cu TIR-uri încărcate cu peste 50 de tone de deșeuri provenite din Italia, Anglia și Germania au fost blocați la intrarea în România.

Frontiera Nădlac / Foto: Google Maps Frontiera Nădlac / Foto: Google Maps

 

 


Autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II nu au permis intrarea în ţară a trei automarfare încărcate cu peste 56 tone de deşeuri provenite din Italia, Anglia şi Germania, scrie agerpres.ro.

 


Doi dintre şoferii automarfarelor sunt români, iar al treilea este cetăţean ungar. Ei transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, utilaje agricole şi metale neferoase de la firme din cele trei ţări pentru firme din România.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 56.040 kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.


Autorităţile au dispus ca deşeurile să se întoarcă la expeditori.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tânăr ucrainean, recuperat de salvamontiști din apropierea frontierei cu Ucraina. FOTO

Ridicarea controalelor la frontiera cu România în Schengen, în atenţia Consiliului Schengen pentru următorul ciclu 2023-2024

Ultimele Stiri
abonare newsletter