Național

Explozie pe șantierul UMB, pe Autostrada Moldovei! Patru muncitori morți și cinci răniți

O explozie urmată de incendiu a avut loc pe Autostrada Moldovei, în noaptea de miercuri spre joi. Patru muncitori au murit carbonizați, iar alți cinci au fost răniți.

Explozie urmată de incendiu pe șantierul UMB, de pe Autostrada Transilvania / Foto: captură video - monitoruldevrancea.ro Explozie urmată de incendiu pe șantierul UMB, de pe Autostrada Transilvania / Foto: captură video - monitoruldevrancea.ro

 

 


Patru muncitori au fost găsiți carbonizați în urma exploziei la magistrala de gaz de la Călimăneşti (județul Vrancea), iar alte cinci persoane, rănite, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, a informat ISU Vrancea.

 


„În noaptea de miercuri spre joi am fost solicitaţi să intervenim în urma producerii unei explozii urmată de incendiu, pe şantierul Autostrăzii Moldovei, în dreptul localităţii Călimăneşti. În urma evenimentului, au rezultat cinci victime rănite. Din nefericire, la faţa locului au fost descoperite patru victime carbonizate", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru, conform agerpres.ro.

Potrivit acestuia, victimele rănite au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Adjud, două dintre acestea, care au suferit arsuri, urmând să fie transportate la două unităţi medicale din Capitală. Atât persoanele decedate, cât şi cele rănite în urma incendiului efectuau lucrări de construcţie pe şantierul Autostrăzii Moldovei.


CITEȘTE ȘI:
România, stat eșuat. Explozia de la Crevedia este doar vârful aisbergului.
Crăpături la unul din pilonii viaductului Aciliu, cel mai mare din țară, pe Autostrada Sibiu-Orăștie

 

Planul roşu de intervenţie a fost activat, în noaptea de miercuri spre joi, la ora 01,30, în urma unei explozii la o magistrală de gaz de la Călimăneşti, județul Vrancea. Incendiul a fost lichidat după circa trei ore, intervenindu-se în continuare pe răcirea utilajelor surprinse de incendiu.


Potrivit ziaruldebacau.ro, tragedia a avut loc pe șantierul firmelor lui Dorinel Umbrărescu. Ministrul Transporturilor a anunțat că este în legătură cu constructorul și că transmite condoleanțe familiei: „În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi. În urma accidentului de pe șantierul autostrăzii A7, în care și-au pierdut viața 4 muncitori, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate. Ca ministru al Transporturilor am fost și sunt în permanentă legătură cu constructorul și autoritățile care au intervenit la locul tragediei”.

Potrivit monitoruldevrancea.ro, ISU Vrancea a transmis că explozia de la Călimănești s-a produs din cauza lucrărilor la autostradă: „din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”.


UMB lucrează noaptea și pe Autostrada Transilvania

Constructorul român UMB lucrează intens în această perioadă la mutarea la propriu a dealului Zimbor pentru a face loc Autostrăzii Transilvania, fără oprire. Lotul Zimbor – Poarta Sălajului a ajuns la stadiul de 30% execuție, cu estimarea finalizării în decembrie 2024. Cele mai noi imagini de pe șantierul lotului Zimbor – Poarta Sălajului (12 km) arată o mobilizare impresionantă atât pe timpul zilei cât și noaptea. 

Deși are doar 12 kilometri, secțiunea Zimbor – Porta Sălajului este printre cele mai dificile proiecte de autostradă din România, cu un relief greu și multe lucrări de artă. Despre loturile Nădășelu – Zimbor, respectiv Zimbor – Poarta Sălajului, inclusiv ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a subliniat dificultatea și anvergura lucărilor finanțate prin PNRR (detalii aici).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

EXPLOZIE la o țeavă de gaz în Cluj-Napoca, urmată de incendiu! Intervin pompierii

Instanța obligă GOTO să desființeze parcările amplasate prea aproape de terminalele Aeroportului. Ciceo: „Peste 100 de victime, în caz de explozie”

abonare newsletter