Național

Incendiu provocat de o explozie la un Spital de Recuperare pentru Copii din București

Un incendiu a izbucnit, marţi seară, la un transformator aflat în curtea Spitalului Nicolae Robănescu din București, iar focul s-a extins şi la două autoturisme. 110 copii au fost evacuaţi din unitatea medicală.

Incendiu cauzat de o explozie la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București/Foto: ISU București Ilfov Incendiu cauzat de o explozie la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București/Foto: ISU București Ilfov

 

 


Incendiul s-a produs la un transformator, după ce ar fi avut loc o explozie.

 


Pompierii au intervenit în seara zilei de marți, în jurul orei 22:40, la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București pentru stingerea unui incendiu produs la transformator cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca, īn curtea Spitalului Robănescu.

Au fost alertate opt autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, descarcerarea, detaşamentul special de salvatori, CBRN, o autospecială cu azot şi două ambulante SMURD.


Explozie cauzată de o pană de curent

Diferența de tensiune în urma unei pene de curent ar fi cauzat explozia. 

Ministerul Sănătăţii precizează că Spitalul de copii „Nicolae Robănescu” a fost alimentat cu energie de generatorul propriu mai mult de o oră, marţi seară, în urma unei pene de curent, iar când energia electrică a revenit, transformatorul a explodat provocând incendierea a două maşini din apropiere.


„În această seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii 'Robănescu', motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 oră. În momentul revenirii energiei electrice în reţea transformatorul a explodat, provocând incendierea a două maşini din apropiere”, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Cei peste 100 de copii au fost transferați la un alt spital. Potrivit Ministerului Sănătății, în urma incendiului provocat de explozie nu au fost înregistrate victime. 


„Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalaţiilor de gaze din incinta spitalului şi a procedat la evacuarea în siguranţă a copiilor internaţi, a aparţinătorilor acestora. Operaţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. Ministrul Sănătăţii este în legătură permanentă cu conducerile celor două spitale pentru asigurarea transferului în siguranţă al pacienţilor la 'Marie Curie', care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgenţe până la rezolvarea situaţiei”, se mai arată în comunicatul ministerului.

În urma intervenției, incendiul izbucnit la transformatorul aflat în curtea Spitalului "Nicolae Robănescu" a fost localizat. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiu Spitalul Matei Balș: A murit o pacientă transferată la alt spital. Bilanțul victimelor a ajuns la șase!

abonare newsletter