Național

Un tablou al pictorului Adrian Ghenie, scos la licitație cu o estimare de 60.000-90.000 de euro

Un tablou semnat de Adrian Ghenie este vârful licitaţiei de marţi, de la Casa Artmark. Printre lucrările prezente la licitație se mai numără tablouri de Alexandru Ciucurencu și Sabin Bălaşa.

Un tablou al pictorului Adrian Ghenie, scos la licitație cu o estimare de 60.000-90.000 de euro. Foto: Adrian Ghenie - Facebook Un tablou al pictorului Adrian Ghenie, scos la licitație cu o estimare de 60.000-90.000 de euro. Foto: Adrian Ghenie - Facebook

 

 


Un ulei de Adrian Ghenie, de relativ mari dimensiuni, inspirat din istoria şi senzaţiile pe care i le trezeşte Europa de Est, cu o estimare de 60.000 - 90.000 de euro, constituie vârful Licitaţiei de Artă Postmodernă şi Contemporană, care va avea loc marţi la Casa Artmark.

 


Adrian Ghenie se bucură de o vastă reprezentare în afara graniţelor României, iar lucrările sale sunt incluse în colecţii precum: Muzeul Georges Pompidou Paris, Muzeul de Artă Modernă San Francisco, Centrul de Artă Contemporană Malaga ori The Hammer Museum Los Angeles, precizează Artmark.

Născut în 1977 la Baia Mare, Adrian Ghenie a absolvit în 2001 Universitatea de Arte din Cluj-Napoca, dar ulterior s-a stabilit în Germania, la Berlin unde, treptat, a avut parte de recunoaștere internațională.


Tablouri de Ciucurencu și Bălașa, scoase la licitație

O apariţie deosebită în Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană este „Natura statică cu trandafiri şi albume de artă”, semnată de Alexandru Ciucurencu, cu o estimare de 12.000 - 18.000 de euro. Tabloul provine din colecţia istorică a compozitorului Ion Dumitrescu, deţinută până în anul 1994, şi poartă dedicaţia artistului - „Lui Ion, 7.I.(1)952”.

Opera „Zâna zorilor”, realizată de Sabin Bălaşa în anul 1973, are preţul de pornire de 10.000 de euro, în timp ce lucrarea „Călăuza”, de Felix Aftene, „pleacă” de la 7.000 de euro şi aparţine celui mai recent ciclu al său, proaspăt realizat în 2022.


Prezent nu doar în expoziţia retrospectivă de amploare de la Timişoara, în anul Capitalei Culturale Europene, ci şi în licitaţia Artmark, artistul Paul Neagu vine cu trei lucrări, având preţuri de pornire de 800 de euro („Fist city”), 1.000 de euro („Balanced Hyphen”) şi 3.500 de euro („Hyphen-energy”).

CITEȘTE ȘI:

Un tablou al pictorului clujean Adrian Ghenie, vândut cu 7 milioane de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter