Napi Hírek

Megfojtanak a tömbházak. Boc: „Bővítsük Kolozsvárt, de csak ésszel!”

Továbbra is nagyobb a lakásigény mint a kínálat Kolozsváron, de ha nem folytatják a kaotikus építkezések elleni intézkedéseket, néhány év múlva megfojtják a várost a tömbházak, vallja Emil Boc, Kolozsvár főpolgármestere.

Ezzel összefüggésben Boc kijelentette – ha az építők nem alkalmazkodnak az önkormányzat által kidolgozott zonális rendezési tervnek (PUZ), nem engedik meg többé az építkezést a Borháncs, Jó Napot és Szopor negyedekben.

„A Szopor-negyed akkora lesz, mint amekkora a Monostor volt hajdanán. Most a fejlesztésre kell koncentrálnunk, utcákra, sugárútakra, iskolára, bölcsödére, óvódára, bankokra, üzletekre. Ezeket párhuzamban kell létrehozni, nem úgy, mint a Jó Napot negyedben, ahol a szomszédok nem engedélyezik egy bölcsöde létrehozását. Felháborító, ami ott történik, ezért megoldásokat kell találnunk. Aki nem alkalmazkodik, nem építhet. A várost az embereknek kell építenünk, nem a profitért, mert ha tömbházat tömbházra halmozunk, adott pillanatban megfulladunk” – vallotta Emil Boc egy rádióműsorban.


A polgármester elmondta: már több elégedetlen vállalkozó is beperelte amiatt, hogy az önkormányzat nem bocsátott ki engedélyt két tízemeletes tömbház megépítése végett a Jó Napot negyedben. Boc azt mondja, személyesen is megfenyegették, de a bíróságon igazat adtak neki.

„Hatalmas nyomás van a vállamon, folyamatosan beperelnek, de érdekel a város életminősége. Érdekel, hogy bővítsük Kolozsvárt, de ésszel kell tenni, ne érkezzünk el a fulladás pillanatához. A Jó Napot negyedben nem engedtem meg, hogy két tízemeletes tömbházat építsenek. A forgalmi tanulmány azt mutatja, hogy amíg az utcát nem bővítik ki, nem építhetnek tovább. Próblémáim voltak a bíróságon, személyesen megfenyegettek, de nyertem” – mondotta Boc.


Citește varianta în limba română a materialului.

Etichete: Kolozsvar emil boc
Ultimele Stiri
abonare newsletter