Napi Hírek

Ismét lefújták! A kolozsvári Garibaldi híd felújítására újra várni kell

Már öt év eltelt azóta, hogy Kolozsvár önkormányzata megígérte, megkezdi a Garibaldi híd felújítását.

Ismét lefújták! A kolozsvári Garibaldi híd felújítására ismét várni kell Ismét lefújták! A kolozsvári Garibaldi híd felújítására ismét várni kell

Immár a harmadik aukciót is, amelyet június 20-án indítottak el, lefújták. Az érdekelt vállalatok július 8-áig nyújthatták be ajánlataik, azonban senki sem jelentkezett. A Garibaldi híd felújítására vállalkozó cég keresésének harmadik kísérlete is befuccsolt, ismét senki nem vett részt az auckión.

Így sem az első márciusban tartott aukció, sem a június elején meghirdetett második kísérlet nem érdekelte az építőket. 2014-ben az eredeti szerződés értéke 4,8 millió lej volt, a jelenlegi becslések szerint viszont már – indokoltan – szinte dupla, 7.703.108 lej értékű szerződésről van szó.


A március 5-i ülésen a Garibaldi híd korszerűsítési munkálatainak műszaki és gazdasági mutatóinak aktualizálásáról szóló határozattervezetet a helyi tanácsosok elfogadták. Ugyanakkor a költségmegfedezést is indokolták a projektben, figyelembe véve az állami beruházások terén hozott intézkedések bevezetéséről szóló 114/2018. Sz. Kormányrendeletet.

A Városháza képviselői a Garibaldi híd felújításának végrehajtási idejét kilenc hónapra becsülik. A munkálatokat a helyi költségvetésből finanszírozzák, a munkálatok ideje alatt nem tervezik leállítani a forgalmat.


Citește varianta în limba română a materialului.

Etichete: Kolozsvar
Ultimele Stiri
abonare newsletter