Napi Hírek

Böcskei László: „Ferenc pápa látogatása kihívás, illendően kell fogadnunk a szentatyát!”

Ferenc pápa erdélyi látogatása történelmi pillanat – egyedi alkalom a szentatyával való találkozásra felekezettől függetlenül, jelentette ki Böcskei László, a nagyváradi római katolikus egyházmegye püspöke, a kedden tartott kolozsvári sajtótájékoztatón.

Böcskei László hangsúlyozta: Ferenc pápa látogatását a négy történelmi római katolikus egyházmegye – Nagyvárad (Oradea), Temesvár (Timișoara), Szatmárnémeti (Satu Mare) és Gyulafehérvár (Alba Iulia) – a legnagyobb intenzitással akarja közösen átélni.

„A pápa azért jön, hogy bátorítson bennünket és útmutatást adjon nekünk, így azt szeretném, ha a találkozás egy új kezdetet jelentene számunkra”, állította Böcskei László megyéspüspök.


Veres Stelian atya, a pápa csíksomlyói látogatásának szervezőbizottságának tagja, elmagyarázta, hogy az esemény a „Legyünk együtt!” mottó alatt fog zajlani.

Ferenc pápa Romániában látogat 2019. május 31 és június 2-a között. A szentatya ellátogat Bukarestbe, Jászvásárra és Balázsfalvára, valamint a csíksomlyói Mária-kegyhelyre, ahol jelen lesz a pünkösdi búcsún, ami idén egybeesik a szentatya látogatásával.


Citește AICI varianta în limba română a materialului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter