Monitorul Cartierelor

Începe modernizarea Parcului Farmec. Primarul Emil Boc promite că biodiversitatea și cadrul natural vor rămâne intacte

Primarul Emil Boc a anunțat că a semnat ordinul de începere a lucrărilor în Parcul Farmec din cartierul Mărăști. Intervențiile se vor face fără ca biodiversitatea și cadrul natural să fie afectate.

Începe modernizarea Parcului Farmec Începe modernizarea Parcului Farmec

 

 


Lucrările la Parcul Farmec vor începe în curând, intervențiile urmărind modernizarea și revigorarea parcului din cartierul Mărăști. Parcul, cu o suprafață de 3.125 mp, va integra și spațiul verde de lângă Canalul Morii într-un mod prietenos cu natura, promite edilul, și va crea un cadru potrivit pentru relaxare, socializare și mișcare în aer liber.

 


„Astăzi (luni, 18 aprilie - n.red.) a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului Farmec din cartierul Mărăști. Pe o suprafață de 3.125 mp, investiția propusă urmărește revigorarea parcului prin realizarea unor sectoare de odihnă, zone pentru mișcare în aer liber și spații de joacă pentru copii.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Biodiversitatea Canalului Morii și cadrul natural vor fi păstrate intacte prin amenajarea unor zone verzi de recreere. Reabilitarea și modernizarea Parcului Farmec include dotarea cu mobilier urban nou alcătuit din grupuri de mese cu bănci, ce vor fi utilizate pentru joc de şah, mese de ping-pong, complex modern de joacă pentru copii confecţionat pe structură de lemn, echipamente de fitness și cişmele. Accesibilitatea persoanelor cu dizabilități va fi asigurată prin amplasarea unor bănci cu spătar, fără brațe laterale”, a transmis luni primarul Emil Boc.


Potrivit calendarului investițiilor din oraș anunțat de primar la începutul anului, parcul ar trebui realizat până la finalul lui 2022.

Ce dotări va avea Parcul Farmec?

Dotările care urmează să fie realizate în cadrul proiectului sunt:


  • rețeaua de iluminat public cu LED;
  • sistem de irigație prin aspersiune;
  • sistem de supraveghere video;
  • rastel de biciclete de 13 m lungime, racordat la reţeaua de curent electric.

Proiectul face parte din planul municipalității de a face din Clu-Napoca un oraș „verde”, prin reducerea amprentei de carbon și plantarea a 100.000 de arbori până în 2030.

„Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi. Până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să reducem amprenta de carbon din oraș cu 15%”, a adăugat primarul.

Executantul lucrărilor este Asocierea SC Ro-Verde Landscaping S.R.L.- Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL.

„În prezent, Parcul Farmec este un parc cu arbori îmbătrâniți, ramuri uscate, debilitați și înclinați, mobilier urban vechi (aparate de joacă pentru copii, bănci, mese cu pavilion etc.), care nu mai reprezintă nicio estetică urbană. Investiția care se dorește a fi realizată are ca scop principal modernizarea Parcului Farmec, un parc cu caracter de recreere și promenadă pe marginea Canalului Morii”, se arată în Hotărârea 53/31.10.2019 pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitarea și modernizarea Parcului Farmec din municipiul Cluj-Napoca”.

Prin investiția propusă se urmărește reabilitarea și modernizarea parcului, care să satisfacă categorii variate de vârstă, dar și diferite preocupări ale vizitatorilor/cetățenilor, realizarea de sectoare de odihnă pasivă, sectoare pentru mișcare, sectoare pentru joacă copii, păstrând de asemenea intactă biodiversitatea Canalului Morii „Wild channel” și cadru natural, crearea/amenajarea unei zone verzi de recreere, dotarea cu mobilier urban nou, precum și alte lucrări adiacente.

CITEȘTE ȘI:

Săptămâna viitoare se va semna contractul pentru începerea lucrărilor la Podul Porțelanului

abonare newsletter