Administrație

Săptămâna viitoare se va semna contractul pentru începerea lucrărilor la Podul Porțelanului

Luni se va semna contractul pentru începerea lucrărilor la Podul Porțelanului. Câștigătorul licitației publice a fost desemnat.

Urmează să fie semnat contractul pentru începerea lucrărilor la Podul Porțelanului. Foto: CVBP Infrastructură. Urmează să fie semnat contractul pentru începerea lucrărilor la Podul Porțelanului. Foto: CVBP Infrastructură.

 

 


„Se știe câștigătorul licitației la Podul Poțelanului. Luni semnăm contractul și încep de săptămâna viitoare deja lucrările în teren”, a declarat primarul Emil Boc, vineri, la un post de radio local.

 


În luna februarie a acestui an a fost lansată licitația de execuție, urmând ca lucrările rămase să fie realizate în termen de 7 luni.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Soluția tehnică propusă pentru pod prevede o grinda cu zabrele tip Warren, cu calea jos, având o singură deschidere de 54 m, simplu rezemat pe infrastructuri, potrivit CVBP Infrastructură.

De asemenea, infrastructura cuprinde două culee de tip cadru din beton armat cu stâlpii de secțiune dreptunghiulară, poziționați sub nodurile suprastructurii și încastrați în radiere din beton armat fundate indirect prin intermediul pilotilor metalici de indesare în stratul de argilă, la cca. 2 m deasupra stratului de sare interceptat.


Ce presupune investiția?

Podul Porţelanului are o lungime totală de 62 de metri, iar lăţimea totală a părţii carosabile este de 7,8 metri. Investiția presupune realizarea unui pod nou în amonte cu amenajrea a două benzi de circulaţie, reabilitarea podului existent, dar și recalibrarea albiei în zona podurilor.

Autoritățile locale precizau încă de acum doi ani că podul va avea două benzi de circulaţie, piste pentru biciclete, spaţiu pietonal, va fi suprailuminat și că va asigura o fluenţă mult mai bună a traficului din întreaga zonă.


Investiția pentru construirea podului Porțelanului se ridică la 13,7 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI:

Arcele pentru Podul Răsăritului au ajuns pe șantier. Vor fi „piesa de rezistență” a viitorului pod - GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter