Monitorul Cartierelor

Lucrările pe strada Moș Ion Roată, în ÎNTÂRZIERE. Tarcea: „Am avut de făcut exproprieri cu Armata”

Asfaltarea străzii Moș Ion Roată nu se va finaliza la termenul stabilit, întrucât ploile din ultima vreme și exproprierile au ținut lucrările pe loc.

 

 


Lucrările la strada Moș Ion Roată vor fi gata doar în luna septembrie, deși termenul de finalizare prevăzut în contract era luna iulie 2020. Întârzierile ar fi fost cauzate de condițiile meteo din această perioadă și de procesul de expropriere a unor terenuri, a declarat pentru monitorulcj.ro viceprimarul Dan Tarcea.

 


„În luna iulie ar fi trebuit să fie gata, probabil că lucrările vor fi gata cu puțină întârziere, până la sfârșitul lunii august, mijlocul lunii septembrie, pentru că acolo au fost câteva impedimente. Unul dintre ele a fost starea meteo, a plouat foarte mult în ultima perioadă și nu au putut să lucreze cu toate forțele acolo. De asemenea, o altă nuanță a fost legată de exproprieri cu Armata, au trebuit semnate niște procese verbale, intrat de două ori pentru o hotărâre de guvern, lucruri care s-au finalizat, se lucrează acum extrem de intens și cu un decalaj de o lună și jumătate, lucrările de pe strada Moș Ion Roată vor fi gata. Acolo antreprenorul este RADP, el este cel care realizează lucrările”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Mai multe terenuri expropriate

În luna martie a acestui an, Primăria Cluj-Napoca a demarat exproprierea unor imobile aflate în proprietate privată și în proprietatea Ministerului Apărării Naționale. Lucrările la tronsonul II al străzii au afectat 10 proprietăți, dintre care două parcele aparținând MApN și una municipiului, cele mai mari din totalul terenului. În etapa exproprierilor demarată la începutul lunii martie, erau incluse ultimele trei imobile cu suprafețe de 31 metri pătrați – pentru care primăria a plătit despăgubiri de 14.632 lei, 3 metri pătrați – 1.416 lei, respectiv 1.078 metri pătrați – 508.816 lei. În total, au fost expropriate șapte imobile cu o suprafață totală de 3.840  metri pătrați, în valoare totală de 1.812.480 lei. Este vorba de terenuri intravilane, evaluate de către expert la 86 euro/mp, respectiv 411 lei/mp.


Modernizarea străzii, plătită din bugetul local

Modernizarea tronsonului II a străzii Moș Ion Roată din Cluj-Napoca se află pe lista obiectivelor de investiţii derulate de municipalitate în 2021.

Prin lucrările de modernizare se dorește lărgirea pe anumite porțiuni a acestei străzi pentru o circulație mai bună înspre și dinspre cimitirul proiectat la capătul străzii, dar și extinderea rețelei de canalizare pluvială. Astfel, capătul nordic al străzii este modernizat, dar spre capătul sud-vestic drumul este de pământ, cu lățime de 4 metri și nu corespunde profilului prevăzut în planul urbanistic general.


CITEȘTE ȘI

Primul cimitir-parc din România, recepționat la Cluj-Napoca

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter