Actualitate

Exproprieri pe Moș Ion Roată pentru modernizarea străzii

A început exproprierea imobilelor din coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local „Modernizare tronson strada Moș Ion Roată și extindere rețele”, tronsonul 0+264 – 0+915.089.

 

 


Lucrările la tronsonul II al străzii afectează 10 proprietăți, dintre care două parcele aparțin Ministerului Apărării Naționale și una municipiului, care sunt și cele mai mari din totalul terenului.

 


În etapa exproprierilor demarată la începutul lunii martie, sunt incluse ultimele trei imobile cu suprafețe de 31 metri pătrați – pentru care primăria va plăti despăgubiri de 14.632 lei, 3 metri pătrați – 1.416 lei, respectiv 1.078 metri pătrați – 508.816 lei. În total, vor fi expropriate șapte imobile cu o suprafață totală de 3.840  metri pătrați, în valoare totală de 1.812.480 lei. Este vorba de terenuri intravilane, evaluate de către expert la 86 euro/mp, respectiv 411 lei/mp.

Modernizarea străzii Moș Ion Roată, gata anul acesta

Modernizarea tronsonului II a străzii Moș Ion Roată din Cluj-Napoca se află pe lista obiectivelor de investiţii derulate de municipalitate în 2021.


Prin lucrările de modernizare se dorește lărgirea pe anumite porțiuni a acestei străzi pentru o circulație mai bună înspre și dinspre cimitirul proiectat la capătul străzii, dar și extinderea rețelei de canalizare pluvială. Astfel, capătul nordic al străzii este modernizat, dar spre capătul sud-vestic drumul este de pământ, cu lățime de 4 metri și nu corespunde profilului prevăzut în planul urbanistic general.

CITEȘTE ȘI


Urmează EXPROPRIERI pentru lărgirea Căii Mănăștur și a străzilor adiacente. Ce imobile vor fi expropriate și cu ce sume?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter