Monitorul Cartierelor

Licitația pentru Parcul Zorilor va fi lansată în câteva zile. Emil Boc: „Unii voiau bloc de 11 etaje acolo”

Licitația pentru Parcul Zorilor, în zona Observator, va fi lansată în câteva zile. Emil Boc a mărturisit că deși se dorea construcția unui bloc de 11 etaje în zonă, Primăria „face parcuri pentru cetățeni”.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat când se lansează licitația pentru Parcul Zorilor/Observator.

 


Luni, 29.03.2021, va fi demarată procedura de licitație în vederea realizării parcului.

„Săptămâna viitoare vom organiza deja procedura de licitație astfel încât să avem constructor și să înceapă executarea acestui parc din cartierul Zorilor. Ca de altfel, lucrările se desfășoară în diverse forme, tehnice sau concrete și la celelalte obiective”, a anunțat Emil Boc în cadrul ședinței de Consiliu Local de azi, 24 martie.


Primarul a evidențiat că la Cluj „se construiește un oraș pentru oameni”, nu pentru profit:

„Avem un punct pe ordinea de zi care vine să îndeplinească un angajament al nostru lansat anul trecut, de a realiza un parc nou în cartierul Zorilor. Astăzi avem pe ordinea de zi aprobarea planului urbanistic zonal pentru acest parc din cartier. Este încă o dovadă a faptului că la Cluj se construiește un oraș pentru oameni și nu pentru profit. Pe acea locație știți bine că era de dorit de către unii să se facă blocuri de 11 etaje. Primăria expropriază, conform legii, și realizează parcuri pentru cetățeni. Asta arată, cred eu, faptul că la Cluj ceea ce spunem și facem, adică susținem dimensiunea verde nepoluantă”, a adăugat primarul.


180 arbori și 240 de arbuști vor fi plantați în parcul Zorilor

Terenul pe care va fi amenajat parcul din cartierul Zorilor - zona Observator - are o suprafață de peste 1,2 ha, obținută în urma exproprierilor și este foarte accesibil folosind mijloacele de transport public. Aici vor fi plantați 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți. Se vor amenaja spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber.

Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie LED și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate.


Întreaga infrastuctură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo.

abonare newsletter