Actualitate

„Verde” în Zorilor! Cum va arăta Parcul Observator? - FOTO

Parcul care urmează să fie amenajat pe strada Observatorului din cartierul Zorilor va avea o suprafață de 1,2 hectare, pentru care primăria „scoate din buzunar”, aproape 11 milioane de lei.

 

 


Primăria se pregătește să dea undă verde proiectului de amenajare a Parcului Observatorului. Planul Urbanistiv Zonal (PUZ) va fi dezbătut vineri, 8 ianuarie 2021, în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). 

 


Potrivit proiectului, viitorul parc va avea o suprafață de 12.095 metri pătrați, terenul pe care urmează să fie amenajat fiind în curs de expropriere de la firma SC Florisal SA a lui Vasile Pușcaș, fostul ginere al lui Ioan Rus, pentru care municipalitatea va scoate din conturi suma totală de 10.911.765 lei.

Parcul va avea loc de joacă, peluză, zonă de fitness

Parcul va cuprinde un loc de joacă pentru copii, zonă de recreere, alei, mobilier urban, zonă fitness, peluză multifuncțională, parcare pentru biciclete și spații verzi. De asemenea, vor fi amplasate o cișmea și o toaletă „inteligentă”. De asemenea, ăn parc vor fi plantați mai mulți copaci.


În proiect se mai arată că, deși este în plină dezvoltare, spațiile verzi lipsesc cu desăvârșire din zonă. 

„Cu excepția spațiilor verzi dintre blocuri, partea sudică a cartierului Zorilor nu beneficiază de spații verzi amenajate. Terenul studiat reprezintă ultima suprafață de teren liber cu potențial de transformare în zonă verde de agrement”, se arată în documentație.


Valoarea totală a investiției este de 18.779.177,15 lei (TVA inclus), finanțarea fiind asigurată din fonduri de la bugetul local, dar și din alte surse constituite potrivit legii. Durata de execuție este de 9 luni calendaristice, potrivit indicatorilor tehnico-economici.

CITEȘTE ȘI


Surpriză pentru clujenii din Zorilor. Încep exproprierile pentru un obiectiv nou-nouț!

 

abonare newsletter