Actualitate

Parcul Observator, noul loc de agrement din Zorilor, a fost aprobat în Comisia de Urbanism

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Parcul Observator, din cartierul Zorilor, a fost aprobat, vineri, de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a municipiului Cluj-Napoca.

Parcul Observator, noul loc de agrement pentru clujenii din Zorilor, aprobat în Comisia de Urbanism, sursă foto: Facebook Emil Boc Parcul Observator, noul loc de agrement pentru clujenii din Zorilor, aprobat în Comisia de Urbanism, sursă foto: Facebook Emil Boc

Astfel, după proiectele pentru amenajarea malurilor Someșului, Parcul Feroviarilor, Parcul Pădurea Clujenilor, Parcul Între Lacuri, al concursului internțional pentru Cetățuia, a fost agreată în Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism forma finală a unui nou parc pe strada Observatorului, în vecinătatea Spitalului de Recuperare.

Amplasamentul a fost ales dintre mai multe locații studiate, argumentele principale fiind poziția sa, în centrul cartierului Zorilor, pentru a deservi astfel cât mai mulți locuitori din zonă, respectiv suprafața disponibilă de peste 1 ha (pentru a putea fi încadrat, conform Legii spațiilor verzi, în categoria parcurilor), dezvăluie primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.


Viitorul parc din Zorilor va avea zone dedicate unor categorii diferite de utilizatori, pornind de la copiii care se vor putea bucura de un loc de joacă cu dotări moderne și o fântână pavimentală, și continuând cu o zonă de fitness în aer liber asemănătoare celei din Parcul Central, mese de șah, locuri de întâlnire și zone de promenadă.

De asemenea, amenajarea parcului presupune plantarea a peste 180 de arbori și a peste 240 de arbuști din specii alese pentru a oferi o imagine variată și atrăgătoare în diferite momente ale anului. Pentru a reduce costurile de întreținere și pentru ca vegetația să nu fie afectată de perioadele de secetă, a fost prevăzut și un sistem de irigație. Totodată, aleile vor fi din materiale permeabile pentru un impact minim asupra mediului și vor permite accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului, iar sistemul de iluminat va fi unul eficient, cu LED și sistem de telegestiune.


„Dorim să asigurăm clujenilor spații de agrement care să le permită să petreacă căt mai mult timp în aer liber și să ii ajute să adopte un stil de viață sănătos.” – Emil Boc, primar Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter