Monitorul Cartierelor

Emil Boc, despre clădirea care a „distrus” potențialul unui Bulevard pe Teodor Mihali: „Vă asigur că totul este legal”

Autorizația blocului de pe strada Teodor Mihali este legală, spune primarul Emil Boc. Acestă clarificare a venit după ce consilierul local Alexandra Oană a spus că potențialul străzii a fost distrus din cauza acelei clădiri.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc a spus că autorizația blocului de pe Teodor Mihali respectă toate prevederile legale ale Planului Urbanistic General. Consilierul local USR Plus Alexandra Oană a spus că potențialul acestei străzi a fost „distrus” odată cu amplasarea clădirii chiar la limita trotuarului.

 


„Vă asigur că autorizația blocului de pe strada Teodor Mihali sau alte autorizații respectă toate prevederile legale. Acum că Planul Urbanistic General (PUG) trebuia să fie gândit altfel, este o altă discuție. Dar vă asigur că prevederile din PUG sunt respectate. Nu știu despre ce proiect este vorba, dar vă asigur că totul este legal”, a spus Emil Boc în timpul conferinței de presă, organizată luni, privind prezentarea proiectului de buget al municipiului Cluj-Napoca.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca a intervenit și a spus că bulevardul Teodor Mihali are 18 metri lățime, deci prevederile legale sunt respectate.


„Bulevardul Teodor Mihali are 18 metri lățime  în această ampriză trebuie să fie făcute următoarele investiții de modernizarea, în urma concursului de soluții”, a intervenit vicepriamrul Dan Tarcea.

Emil Boc a specificat că nicio autorizație de pe strada Teodor Mihali nu încalcă PUG-ul care prevede că lățime străzii trebuie să fie de 18 metri.


Teodor Mihali, strada ratată de o clădire

Alexandra Oană, consilier local USR, a spus că strada Teodor Mihali este „bulevardul ratat din Cluj-Napoca”, din cauza apariției unei clădiri care îi distruge potențialul de dezvoltare.

Strada ar avea o importanță enormă, având în vedere că asigură o conexiune între mai multe cartiere din municipiu:


„Importanța străzii Teodor Mihali este evidentă dacă ținem cont de legăturile pe care le asigură între cartierele orașului. Este unica arteră care asigură legătura nord-sud din această parte a orașului, conectând două cartiere majore: Mărăști și Gheorgheni, precum și viitorul cartier Sopor, ale cărui principalele legături cu restul orașului vor fi Bulevardul Nicolae Titulescu și strada Teodor Mihali”, a explicat Alexandra Oană.  

CITEȘTE ȘI:

Teodor Mihali, „bulevardul ratat din Cluj-Napoca”. Consilier local: „O clădire e la limita trotuarului. Strada e gâtuită”

Ultimele Stiri
abonare newsletter