Monitorul Cartierelor

Șantier în centru! A început modernizarea mai multor străzi din Cluj-Napoca. Lucrările vor îngreuna traficul

A început modernizarea mai multor străzi din municipiul Cluj-Napoca, în zona centrală. Șoferii ar putea întâmpina dificultăți în trafic din cauza lucrărilor.

 

 


Modernizarea mai multor străzi din centrul municipiului Cluj-Napoca a început. Lucrările se vor desfășura pe o perioadă de aproximativ trei luni, până în iunie.

 


Este vorba despre străzile Cardinal Iuliu Hossu, George Coșbuc, Vasile Alecsandri și Sindicatelor, situate în zona Parcului Central, care vor fi modernizate cu sume în valoare de 17 milioane de lei.

Începând cu două străzi, Cardinal Iulius Hossu și George Coșbuc, se va reface asfaltul, iar iluminatul public va fi modernizat. Trotuarele se vor pava cu plăci de piatră naturală și va fi amplasat mobilier urban și pubele.


Viceprimarul Oláh Emese a postat un mesaj prin care îi anunță pe clujeni despre începerea lucrărilor, prin care le cere rezidenților și șoferilor să fie înțelegători, privind perturbările în trafic care ar putea să apară.

„Modernizarea străzilor din jurul Promenadei a început! Strada Cardinalului Iuliu Hossu, Strada Bem / George Coșbuc, Strada Patak / Sindicatelor și Strada Linczeg / Vasile Alecsandri vor primi pavaje din piatră și iluminat public modern pentru străzile din jur, deja renovate.  De asemenea, oferim străzi recondiționate cu mobilier urban nou și coșuri de gunoi.  Lucrările vor fi finalizate în termen de trei luni, până în iunie, între timp cer înțelegerea amabilă a rezidenților și a vizitatorilor din cauza perturbărilor de trafic”, a anunțat Oláh Emese.


Pe Cardinal Iuliu Hossu vor fi montate patru stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar strada George Coșbuc va avea rastele de bicicletă.

Cardinal Iuliu Hossu va fi modernizată cu 9,5 milioane de lei, iar strada George Coșbuc cu 5,7 milioane.


Sursă foto: Széman Emese Rózsa

abonare newsletter