Monitorul Cartierelor

Emil Boc explică de ce miroase urât în tot Clujul: „Este prețul pe care îl plătim pentru că nu am rămas cu gunoaiele în stradă”

De câteva zile, miroase urât în tot Clujul, iar explicațiile autorităților competente nu i-au mulțumit pe clujeni.

emil-boc-explica-de-ce-miroase-urat-in-tot-clujul-este-pretul-pe-care-il-platim-pentru-ca-nu-am-ramas-cu-gunoaiele-in-strada emil-boc-explica-de-ce-miroase-urat-in-tot-clujul-este-pretul-pe-care-il-platim-pentru-ca-nu-am-ramas-cu-gunoaiele-in-strada

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a explicat de ce miroase urât în toate cartierele din oraș.

 


El spune că această etapă neplăcută este ultimul pas în drumul lung și anevoios pentru a scăpa de gunoaiele adunate timp de cinci ani în rampa temporară a Regiunii Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca.

„Ați primit răspunsul oficial pe care și Consiliul Județean, și RADP l-au transmis, mi l-au comunicat și mie. Odată cu deschiderea CMID, există obligația ca deșeurile de pe rampa temporară unde s-au depus timp de cinci ani gunoaie să fie transferate în noul depozit. A fost o combinație nefericită de mai mulți factori, în primul rând atmosferici, pe de altă parte cantitatea destul de mare transferată și care a generat această situație extrem de neplăcută”, a explicat edilul, miercuri, într-o conferință de presă.


„Este prețul pe care îl plătim pentru că nu am rămas cu gunoaiele în stradă”

Primarul susține că autoritățile sunt „sensibilizate” și „încearcă să diminueze” impactul negativ provocat de relocarea deșeurilor în putrefacție. De asemenea, el speră că această încercare „se simte deja” prin îmbunătățirea calității aerului în oraș.

„Am discutat și eu cu factorii autorizați și am convenit ca pe viitor aceste măsuri să se întreprindă limitat și ținând cont de condițiile atmosferice care nu favorizează transmiterea mirosului determinat de transferul acestei cantități de deșeuri pe care am depus-o cinci ani, timpul în care nu am avut un depozit definitiv. Este prețul pe care trebuie să îl plătim pentru faptul că nu am rămas cu gunoaiele în stradă din 2015 în 2020. Noi nu am avut unde duce gunoaiele 5 ani de zile, a trebuit să găsim acele soluții temporare pentru a duce gunoaiele din stradă într-un loc autorizat”, a precizat Emil Boc.


CITEȘTE MAI MULTE DETALII DESPRE ACEST SUBIECT:

PUTE în tot Clujul și o să miroasă MULT și bine! Calculele care îi îngrijorează pe clujeni

 


Gunoaie nesortate la Centrul de Deșeuri Cluj? Se respectă sau nu autorizația de mediu?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter