Monitorul Cartierelor

SUTE de garaje din Cluj vor fi demolate. Dacă nu le demolează singuri, proprietarii sunt buni de plată

Sute de garaje vor fi demolate, procesul de creare a noi locuri de parcare continuă în municipiul Cluj-Napoca.

sute-de-garaje-din-cluj-vor-fi-demolate-daca-nu-le-demoleaza-singuri-proprietarii-sunt-buni-de-plata sute-de-garaje-din-cluj-vor-fi-demolate-daca-nu-le-demoleaza-singuri-proprietarii-sunt-buni-de-plata

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca a semnat, miercuri dimineață, în ziua depunerii jurământului pentru noul mandat, demolarea a sute de garaje.

 


Astfel, 182 de garaje din cartierul Între Lacuri – străzile Tulcea, Mureșului, Nirajului, Aurel Vlaicu, respectiv 616 de garaje din cartierul Mănăștur – Calea Florești, Aleea Brateș, străzile Tășnad, Bucium, Primăverii, Agricultorilor, Grigore Alexandrescu, Padin, Micuș, Bucium și Arinilor, vor fi făcute una cu pământul.

„Am semnat în această dimineață (miercuri – n.r.) somațiile pentru demolarea a încă 798 de garaje. Această activitate continuă în Cluj-Napoca. Am spus, ea nu se va opri până când ultimul garaj din Cluj nu va fi demolat și de a reda cartierelor spații publice, spații de agrement, locuri suplimentare de parcare”, a precizat edilul, într-o conferință de presă.


Costuri de peste 4.000 de lei și pierderea locului de parcare

Potrivit primarului, proprietarii de garaje vor trebui să demoleze garajele în luna martie a anului viitor. Emil Boc îi asigură că nu îi pune pe cetățeni în situații neplăcute în prag de iarnă, oferindu-le un „timp rezonabil” să găsească soluții.

Totuși, ei sunt avertizați că vor trebui să demoleze garajele pe cheltuiala proprie. Altfel, administrația locală se va ocupa de acest demers, însă proprietarii sunt buni de plată. Pe lângă acțiunea în instanță pentru recuperarea prejudiciului de circa 4.000 de lei, proprietarii de garaje vor pierde și dreptul la un loc de parcare.


CITEȘTE ȘI:

Parcări în loc de garaje în cartierul Între Lacuri? „Ar fi o mare greșeală!”, spun activiștii


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter