Actualitate

Parcări în loc de garaje în cartierul Între Lacuri? „Ar fi o mare greșeală!”, spun activiștii

Ar fi „o mare greșeală” ca Primăria să transforme în locuri de parcare garajele demolate, spun activiștii Societate Organizată Sustenabil (SOS) Parcul Est.

Parcări în loc de garaje în cartierul Între Lacuri? „Ar fi o mare greșeală!”, spun activiștii Parcări în loc de garaje în cartierul Între Lacuri? „Ar fi o mare greșeală!”, spun activiștii

Activiștii SOS Parcul Est susțin că localnicii din zonă cer ca lângă lacul 3 din Gheorgheni să fie amenajate alei pietonale și cicliste, respectiv mobilier urban, nu locuri de parcare pentru mașini. Părerile clujenilor sunt împărțite și, în timp ce unii spun că malurile lacurilor trebuie amenajate corespunzător, drept spații de recreere, alții se întreabă unde ar putea să-și parcheze mașinile.

„Oamenii oare unde să-și pună mașinile? Blocurile acelea sunt majoritatea comuniste, Ceașcă (Nicolae Ceaușescu – n.r.) nu voia în ruptul capului ca românii să aibă autoturisme personale, deci garajele nu intrau în discuție pe atunci”, a semnalat Petru D., completat de Claudiu S.: „Își vor parca oamenii mașinile în apartamente?”.


„Nicăieri nu se parchează pe malul unui lac!”

Pentru cei nemulțumiți că nu mai au locuri de parcare la marginea lacului, activiștii acuză faptul că au existat și șoferi nemulțumiți că „nu pot merge pe malul lacului 1 până la Iulius Mall”. Reprezentanții SOS Parcul Est speră ca Primăria municipiului Cluj-Napoca să dea curs cererilor înaintate în numele activiștilor.

„Am cerut pietonalizare cu campania noastră și până la urmă s-au găsit soluții de alee pietonală și parc. Îi mai este cuiva dor de parcarea de lângă mall? La fel se pot găsi și de data asta alte locuri de parcare, pentru că în nicio țară civilizată nu se parchează pe malul unui lac!”, se arată într-un mesaj al activiștilor clujeni.


„Modernizări masive” Între Lacuri

Conform viceprimarului municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, începând cu luna martie au început o serie de „lucrări masive” în cartierul Între Lacuri. De altfel, locatarii din zonă care dispun încă de garaje au început să le golească încă din februarie, unii mai sârguincioși demolându-le din timp. Termenul-limită pentru demolarea garajelor – 352 la număr – a fost data de 6 martie.

„Să știți că facem lucrări în cartiere în fiecare primăvară. Vor fi lucrări masive în cartierul Între Lacuri, este un cartier în care nu prea s-a intervenit în ultimii ani. (...) În zona Între Lacuri intervenim și pe alei și trotuare, au fost alei din beton, crăpate. Sunt zone chiar în care este o alee din pământ”, a punctat Tarcea, la Radio România Cluj.


CITEȘTE ȘI:

Se confirmă! În garajele clujenilor stăteau murăturile, nu maşinile: „30% din cei cu garaje nu şi-au luat loc de parcare”

 


Cine nu demolează garajul, nu primește loc de parcare! Procesele, piedică pentru Primărie

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter