Monitorul Cartierelor

Un parc din Florești, distrus înainte de inaugurare

În Florești, se lucrează la realizarea unui loc de joacă pentru copii, cu bănci, tobogane și alte aparate.

Banca distrusă în parc de joacă Florești Banca distrusă în parc de joacă Florești

Lipsa de civilizație a unor locuitori din cea mai mare comună din țară și-a spus cuvântul la sfârșitul acestei săptămâni când o bancă montată recent în părculeț a fost distrusă.

Câteva fotografii cu actul de vandalism au fost postate chiar de primarul din Florești, Horia Șulea, pe pagina sa oficială de Facebook. Acesta se întreabă dacă banca a fost distrusă intenționat sau a fost doar un accident. „Azi (sâmbătă – n.red.) cununii, Casă de Piatră mirilor! Și o mică plimbare în parcul ANL. Se lucrează de zor! S-a început montajul şi la un nou aparat de joacă. Arată extraordinar. Şi cel SF şi cel cu tobogane şi cu tuburi şi cu pelican. Dar, tristețe mare! Ieri am montat bancă, azi dimineaţă era deja ruptă. Ce să mai şi zic! Nu ştiu. Au sărit pe bancă? Au lovit-o dinadins cu ciocanul sau cu un bolovan?”, a scris primarul. Horia Șulea a semnalat și faptul că plăcuțele de la intrare sunt, de asemenea, vandalizate. “Nici nu am inaugurat parcul şi deja se distruge! Plăcuţele de la intrare sunt şi ele vandalizate. Chiar nu putem avea grijă de bunul nostru comun, de ceva ce s-a realizat din banii noştri?”, a mai postat primarul din Florești.


Pe pagina primarului nu au întârziat să apară și comentariile utilizatorilor rețelei de socializare. Unii au propus să fie instalate camere de supraveghere. “Montate camere pe stâlpii de lumină, identificaţi vandalii şi amendaţi! Nu plătesc în 24 de ore, sumă se dublează! Vandalii sunt minori, plătesc părinţii, sunt fără venit identificabil, să facă munca în folosul comunităţii”, scrie o utilizatoare. Alții au confirmat ceea ce presupunea și primarul: banca a fost distrusă intenționat. “Se vede clar. Banca este lovită dinadins. Ăștia sunt oamenii din Florești, din păcate!”, a comentat o altă utilizatoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter