Monitorul Cartierelor

Pasaj suprateran sau subteran în cartierul Iris, în zona sensului giratoriu spre Chinteni

Traficul rutier este blocat în cea mai mare parte a zilei în zona sensului giratoriu de pe strada Oașului spre Chinteni. Viceprimarul Dan Tarcea spune că în zonă se va construi un pasaj suprateran sau subteran pentru descongestionarea traficului.

Strada Oașului, sursă foto arhivă monitorulcj.ro Strada Oașului, sursă foto arhivă monitorulcj.ro

Întrebat într-o emisiune la radio despre traficul infernal din zona străzilor Oașului, Bulevardul Muncii, Valea Fânațelor, viceprimarul Dan Tarcea spune că în zonă se vor face studii pentru construirea unui pasaj suprateran sau subteran.

Este un proiect la care demarăm studiile. Totul începe cu un studiu. Noi ne propunem acolo să facem un pasaj fie subteran, fie suprateran, aici trebuie să ne spună specialiștii. Din păcate, nu vom putea rezolva toate intrările ca să facem printr-un pasaj subteran sau suprateran toate intrările, pentru că discutăm de intersecții cu Oașului, discutăm de un acces la magazinul Auchan și în zona străzii Valea Fânațelor, discutăm de Bulevardul Muncii dar, cu siguranță, specialiștii vor găsi soluții astfel încât să putem descongestiona traficul acolo.


Discutăm de un sens giratoriu extrem de aglomerat, acolo e și tramvaiul, sunt foarte multe direcții și variante care sunt în zonă, urmează să facem achiziția pentru a face un studiu de fezabilitate să vedem care sunt soluțiile, trebuie să vină cu 3 variante, fie variantă supraterană, fie variantă subterană, o să vedem cum arată situația și dacă putem să rezolvăm două din trei sau două din patru direcții cred că va fi un succes fluidizarea traficului în zonă. Mai ales dimineața și seara traficul din zonă e blocat, e un aflux foarte mare dinspre Chinteni și dinspre satele care sunt după Chinteni. Este afluxul foarte mare și din zonă, acolo sunt și trei proiecte imobiliare la intersecție. După ce vor fi făcute demolările, noi am pus condiția acestora să cedeze o parte din drum pentru a putea mări ampriza acolo, pentru a putea face bandă dedicată pe un anumit tronson pentru mijloacele de transport în comun, se va regulariza și sensul giratoriu în această situație, dar după ce vom face și acest nou studiu, cu siguranță că lucrurile vor arăta altfel. 

Celălalt sens giratoriu nu intră în acest proiect, este alt proiect acolo, strada Fabricii de la intersecție cu Bulevardul Muncii înspre strada Fabricii deja am emis autorizația de construire pentru stradă, pentru relocarea de stâlpi, pentru lărgirea străzii pentru a fluidiza traficul”, declarat Tarcea.

CITEȘTE ȘI:

Un cal se plimbă liber pe strada Oașului din Cluj-Napoca: „Duminica, traficul e destinat și animalelor!” FOTO

Doi șoferi băuți, depistați pe strada Oașului în doar jumătate de oră

Nici nu s-a trezit bine, a tras la măsea și a făcut accident. În Chinteni!

Ultimele Stiri
abonare newsletter