Monitorul Cartierelor

Parcare cu plată la baza sportivă „La Terenuri”, gratuitate în Gheorgheni. „Nu vrem să se transforme acea parcare într-una permanentă pentru cei din Mănăștur”

De anul viitor, cei care vor utiliza baza sportivă „La Terenuri” vor trebui să plătească între 1,5 și 72 de lei dacă utilizarea parcarea. Comparativ, șoferii care aleg să vină cu mașina la baza sportivă din Gheorgheni nu scot niciun ban din buzunar.

Baza sportivă La Terenuri. Sursă foto Facebook Municipiul Cluj-Napoca Baza sportivă La Terenuri. Sursă foto Facebook Municipiul Cluj-Napoca

 

Locurile de parcare amenajate în cadrul bazei sportive „La Terenuri” vor avea plată orară. Parcarea din baza sportivă va fi inclusă în regulamentul de administrare a parcărilor publice cu plata orară din municipiul Cluj-Napoca. Este vorba despre o parcare la sol, cu 41 de locuri de parcare auto amenajate în cadrul proiectului. Locurile de parcare au plată orară, iar accesul în parcare se realizează prin bariere.


Radu Boloveschi, consilier local USR, a cerut municipalității să se introducă parcare cu taxă și la baza sportive din Gheorgheni.

 „Se introduce și baza sportivă la Terenuri în politica tarifară la parcări. De ce nu introducem și baza sportivă Gheorgheni, unde nu se taxează parcările? Faptul că nu se taxează și bariera e ridicată creează ambuteiaje acolo la diverse momente când intră mai multe mașini decât este capacitatea și în acest fel încurajăm oamenii să vină cu mașina la baza sportivă Gheorgheni în loc să-i încurajăm să vină cu autobuzul, pe jos sau cu bicicleta. Cei care vin cu autobuzul plătesc biletul, cei care vin cu mașina vin gratis și poluează plus că ocupă mult mai mult spațiu decât cei care nu vin cu mașina personală. Cred că ar trebui inclusă baza sportivă din Gheorgheni la tariful de la baza sportivă din Mănăștur. Acum toată lumea știe că e gratis, vin cu mașinile, nu găsesc locuri de parcare și parchează pe străzile din zonă și se formează ambuteiaje și este un cerc vicios. Faptul că este gratis, încurajăm cetățenii să folosească mașina mai mult decât este nevoie”, a spus consilierul local.


În replică, Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a spus că în acest fel parcarea din interiorul bazei sportive din Mănăștur nu va deveni una permanentă pentru cei care locuiesc în zonă.

„De ce avem diferențe între baza sportivă La Terenuri și baza sportivă din Gheorgheni? În primul rând, parcarea de la baza sportivă «La Terenuri» este situată într-o zonă rezidențială și nu vrem să se transforme această parcare în parcare permanentă pentru cei care locuiesc acolo. Sunt puține locuri de parcare în comparație cu cât este de mare această bază sportivă tocmai pentru a-i încuraja pe cetățeni să vină cu mijloacele de transport în comun, să vină pe jos la baza sportivă din Mănăștur. La fel, și la baza sportivă din Gheorgheni, acolo avem în jur de 50 de locuri de parcare, în condițiile în care acolo sunt 100.000 de intrări. Numărul de locuri de parcare e absolut infim și oamenii s-au obișnuit în mare parte să folosească transportul în comun, bicicleta sau mersul pe jos”, a spus Tarcea.


Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca

Avem un proiect de park&ride în zona aeroportului, deja suntem în faza de licitație, urmează să semnăm contractul și mai avem de obținut încă un aviz până la autorizația de construire. Discutăm de 863 de locuri de parcare în proximitatea aeroportului, dintre care 63 vor fi pentru autobuze și microbuze. De asemenea, se va reorganiza și activitatea de taximetrie din interiorul aeroportului odată cu implementarea acestui park&ride. Lucrurile nu stau rău din acest punct de vedere”.

Plan tarifar parcare Baza Sportivă La Terenuri

0 – 30 minute: 1,5 lei
30 minute – 1 oră: 3 lei
1 oră – 2 ore: 6 lei
2 ore – 3 ore: 9 lei
3 ore – 4 ore: 12 lei
4 ore – 5 ore: 15 lei
5 ore – 6 ore: 18 lei
6 ore – 7 ore: 21 lei
7 ore – 8 ore: 24 de lei
Tarif 24 de ore: 72 de lei 

CITEȘTE ȘI:

3000 de rezervări la baza sportivă „La Terenuri”, în 6 săptămâni. Boc: „10.000 de clujeni au făcut sport aici”

Parc de aventură în baza sportivă din Gheorgheni? În 2019, Primăria a mai avut o tentativă de a da locația pe mâna privaților

Beznă în baza sportivă Gheorgheni. „Îți poți rupe gâtul, nici nu vezi pe unde calci”. VIDEO

abonare newsletter