Monitorul Cartierelor

Noi parcări securizate pentru biciclete, în mai multe cartiere ale Clujului

Clujenii din mai multe zone își vor putea parca bicicletele în containere securizate. Primăria Cluj-Napoca va amplasa noi parcări în cartierele Grigorescu, Mănăștur, Mărăști și Gheorgheni.

Noi parcări securizate de biciclete, în mai multe cartiere ale Clujului. Sursa foto: Facebook/ Emil Boc Noi parcări securizate de biciclete, în mai multe cartiere ale Clujului. Sursa foto: Facebook/ Emil Boc

 

 


Mai multe locuri de parcare sigure pentru biciclete. Primăria Cluj-Napoca a achiziționat cinci noi containere securizate pentru parcarea bicicletelor, fiecare având o capacitate de minim 50 de rasteluri. Acestea vor fi instalate la următoarele locații: Str. Petuniei nr.7, Str. Iazului (vis-à-vis de Ciocârliei nr. 1), Str. Rapsodiei nr. 12, Str. Alverna nr. 61 și Parkingul Fabricii. Municipalitatea plătește aproape un milion de lei pentru noile containere firmei Sky Park Systems, care a furnizat mai multe sisteme de parcare automată pentru investiții private din Cluj-Napoca.

 


„Se vor achiziționa cinci containere securizate cu rastel mobil de biciclete (minim 50 de rasteluri/ container), cu sistem de alimentare cu energie electrică independentă de rețea și instalație electrică, sistem de supraveghere video, echipament de stocare imagini, sistem complet de tip senzor pentru transmiterea avertizarilor de tip SMS, cititor de carduri de proximitate, dulap metalic, monitor LED, carduri de proximitate, corpuri de iluminat, închidere securizată container, lucrări de montare, cablare și punere în funcțiune. Cele cinci containere pentru biciclete vor fi instalate la următoarele locații Str. Petuniei nr.7, Str. Iazului (vis-à-vis de Ciocârliei nr.1), Str. Rapsodiei nr.12, Str. Alverna nr. 61 și Parkingul Fabricii”, se arată în anunțul de achiziție.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca a obținut recent autorizații pentru amplasarea unor containere stradale de biciclete pe strada Aleea Brateș colț cu str. Arinilor nr. 16, pe B-dul. 1 Decembrie 1918, str. Primăverii nr. 2, str Paul Ioan,în dreptul imobilului de pe strada Donath nr. 194.


Containerele sunt independente din punct de vedere energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice, regulatoare de încărcare, invertoare și acumulatori. Accesul în parcările pentru biciclete se face cu carduri de proximitate.

În prezent, în Cluj-Napoca mai există astfel de parcări în următoarele locații: str. Fântânele nr. 59, str. Donath nr. 194, str. Primăverii nr. 2, str. Brateș nr. 16, str. Mureșului nr. 56-58, str. Aurel Vlaicu nr. 60 - Nirajului, în Parkingul Hașdeu și pe str. Tulcea la nr. 21 și 29.


Plata unui abonament este de 53 lei/an, iar cererile pot fi depuse fizic la Registratura primăriei de pe Calea Moților nr. 3, la primăriile de cartier, precum li online, la adresa https://www.e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/….

„Parcări sigure pentru biciclete” este un proiect propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă. Municipalitatea are în vedere astfel de soluții și pentru alte amplasamente din oraș. 

CITEȘTE ȘI:

Ocolind Clujul pe bicicletă. Clujenii, chemați să „dea o tură” din Mănăștur până-n Dezmir și înapoi. Circuit de 50 km

Ultimele Stiri
abonare newsletter