Monitorul Cartierelor

Veste bună! Se va putea circula mai repede pe Podul Răsăritului! Boc: „Va fi gata înainte de termen”

Lucrările la Podul Răsăritului avansează, iar lucrările ar putea fi finalizate înainte de termen.

Lucrările la Podul Răsăritului avansează / Foto: monitorulcj.ro Lucrările la Podul Răsăritului avansează / Foto: monitorulcj.ro

 

 


Lucrările la Podul Oașului-Răsăritului au avans față de graficul stabilit, iar șoferii ar putea circula pe noul pod înainte de termen, a declarat primarul Emil Boc.

 


Lucrările la Podul Răsăritului înregistrează în prezent un avans față de graficul stabilit de constructor și ar putea fi finalizat înainte de termen, a anunțat edilul.

„Podul Răsăritului se termină înainte de grafic. El era iunie 2023, dar se pare că va fi gata înainte de această dată”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.


Podul Răsăritului, similar cu Podul Centenarului din Oradea

Potrivit machetelor de prezentare, podul va arăta similar cu Podul Centenarului din Oradea, construit în opt luni şi jumătate de aceeași firmă leader (Freyrom SA), fiind la rândul său un pod în arc.

Legătura pe malul stâng al Râului Someș se va face cu strada Oașului, iar pe malul drept cu strada Răsăritului. Rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noul pod, fiind totodată realizat un sistem de iluminat public arhitectural.


Odată cu realizarea podului, un nou bulevard care traversează orașul pe axa Est-Vest, de la IRA până la Gară, va fi amenajat în proximitatea căii ferate. Culoarul de pe Câmpul Pâinii va avea menirea de a descongestiona traficul din cartierele Mărăști, Iris și Bulgaria.

Podul, cu o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57,90 metri, o lățime de 26 metri, cu două piste de biciclete și două trotuare. Valoarea totală a contractului este de 32,8 milioane de lei. Din cauza scumpirii materialelor, asocierea care a câștigat licitația a solicitat toamna trecută o actualizare a costurilor. 


Podul este realizat de o asociere de firme a cărei lider este Freyrom SA, o societate care execută lucrări speciale de construcții înființată în 1996. 

 

CITEȘTE ȘI:

Progres vizibil la Podul Răsăritului. A fost turnată placa de beton. Când se va circula pe el? FOTO

Pas important pentru Podul Răsăritului. A fost semnat contractul de finanțare prin programul Anghel Saligny

Simulare video. Cum va arăta Podul Răsăritului? Va crea un nou traseu menit să reducă traficul

Ultimele Stiri
abonare newsletter