Monitorul Cartierelor

Cât va costa parcarea în noua bază sportivă La Terenuri? VEZI tarifele

Locurile de parcare amenajate în cadrul bazei sportive La Terenuri vor avea plată orară, conform prețurilor stabilite pentru zona tarifară 2.

Cât va costa parcarea în noua bază sportivă La Terenuri? Foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Cât va costa parcarea în noua bază sportivă La Terenuri? Foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică pentru proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea Anexei la Hotărârea nr. 986/2017 privind aprobarea regulamentului de administrare a parcărilor publice cu plata orară din municipiul Cluj-Napoca, în așa fel încât anexa la hotărâre să cuprindă șase noi poziții.

 


Parcarea din baza sportivă La Terenuri va fi inclusă în anexa regulamentului de administrare a parcărilor publice cu plata orară din municipiul Cluj-Napoca, în zona tarifară 2. Este vorba despre o parcare la sol, cu 41 de locuri de parcare auto amenajate în cadrul proiectului, respectiv 41 de locuri de parcare pentru biciclete. Acestea vor fi taxate conform planului tarifar valabil pe anul în curs, aferent zonei centrale 2. Locurile de parcare au plată orară, iar accesul în parcare se realizează prin bariere.

De asemenea, parcările de pe cinci străzi vor fi introduse în zona tarifară 2. Este vorba despre locurile de parcare de pe străzile Ciprian Porumbescu, Alexandru Borza, Caraiman, Gutinului și Iuliu Coroianu.


Cât costă parcarea în baza sportivă La Terenuri?

Potrivit tarifelor valabile pentru anul 2022, clujenii vor plăti pentru parcare în baza sportivă La Terenuri, următoarele tarife:

  • 1 oră: 3 lei;
  • 2 ore: 6 lei;
  • 4 ore: 12 lei.

Tarifele sunt valabile pentru plata cu ora și pe cele cinci străzi enumerate anterior. În cazul abonamentelor pe aceste străzi, tarifele sunt următoarele:


  • Persoane fizice – 107 lei/lună;
  • Persoane juridice – 150 lei/lună;
  • Abonamente riverani persoane fizice (maxim 2 abonamente pe unitate locativă) – 27 lei/lună;
  • Transmisibile – 128 lei/lună;
  • Taxe pentru rezervare de loc de parcare pentru persoane juridice, instituții publice, de învățământ, sanitare și de cult: 320 lei/ lună.

Vezi AICI tot ce trebuie să știi despre obținerea unui loc de parcare pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Clujenii se pot programa pentru folosirea terenurilor din baza sportivă

De astăzi, 28 iulie, clujenii se pot programa pentru a folosi terenurile din noua bază sportivă.


„De azi de la ora 9:00, cei care vor să facă mișcare la terenurile de la baza sportivă La Terenuri, adică fotbal, tenis sau baschet, pot intra pe aplicație la baza sportivă și își pot planifica pentru activitățile sportive de zilele viitoare. De astăzi, baza sportivă este funcțională. Am obținut și ultimul aviz, pe cel de la ISU”, a declarat primarul Emil Boc la un post local de radio.

Ce facilități are baza sportivă?

Investiția a avut ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,2 hectare, iar proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă.

De asemenea, au fost create terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați, iar investiția cuprinde și parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. 

Contractor general al lucrărilor a fost Asocierea SC RO-Verde Landscaping SRL –SC Opentrans SRL - SC Electrogroup SA - SC Cris Garden SRL - SC Prospect Dill SRL.

CITEȘTE ȘI:

E deschisă sau nu baza sportivă „La Terenuri”? „Totul e închis cu lacătul, nu e nimeni”

abonare newsletter